Velika Nedelja še drugič v sezoni boljša od Železnikov

Na rokometna igrišča so se vrnili tudi rokometaši 1.B lige. Pri rokometaših Velike Nedelje je gostovala zasedba Železnikov. Domačini so pred tekmo zasedali 8. mesto in ga bodo obdržali tudi po tekmi ne glede na rezultat prav tako pa bodo gostje ostali prikovani na dno lestvice. Na prvi medsebojni tekmi v letošnji sezoni so se v Železnikih zmage s 27:28 razveselili igralci Velike Nedelje.


RK VELIKA NEDELJA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  29:19 (13:9)
Černe 6, Kovačec 5; Štremfelj 5, Pokorn, Kavčič in Berce po 3

Izjemno zaspan začetek tekme, kar je za prvo resnejšo tekmo po daljšem premoru povsem razumljivo. Ekipi sta se na začetku nekajkrat izmenjali v vodstvu. Po dobrih 10. minutah srečanja pa so domačini stopili na plin in si do polovice prvega polčasa priigrali štiri gole prednosti (7:3). Gostitelji so imeli nato v prvem vajeti igre v svojih rokah. Gostje so 21. minuti prek Nejca Berceta zaostanek sicer znižali na dva zadetka (9:7), a so igralci Velike Nedelje stvari hitro postavili na svoje mesto in že pred koncem prvega polčasa povedli s petimi goli naskoka (12:7). Rokometaši Železnikov so do konca polčasa zaostanek uspeli znižati za gol in ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 13:9.

Domačini so siloviti vstopili v drugi polčas in si do 39. minute priigrali sedem zadetkov prednosti (18:11). To prednost si mirno držali in tekmo peljali h koncu. Železničani so se nekajkrat sicer približali na štiri gole zaostanka. Igralci Velike Nedelje pa niso dopustili, da bi se gostje še dodatno približali in morda celo ogrozili njihovo zmago. Domačini so v zaključku še enkrat stopili na plin in se razveselili zaslužene zmage z rezultatom 29:19.

FOTO: RK Velika Nedelja

Komentarji