Dolani v Sevnici do pričakovane zmage

Na obračunu 16. kroga 1. B državne lige so rokometaši Sevnice gostili nasprotnike iz Dola pri Hrastniku. Gostujoči rokometaši so na tekmo prišli v vlogi favorita ter se z zmago 26-35 povzpeli na tretje mesto ligaške razpredelnice.


Obračun med Sevnico in Dolom se je začel zelo izenačeno, po prvih desetih minutah igre je bil rezultat poravnan na 3. V nadaljevanju so gostje prišli do dveh golov prednosti (4-6), domačini pa so jim vrnili s štirimi zaporednimi zadetki in prevzemom prednosti dveh zadetkov (8-6). Gostje so izid hitro poravnali, do konca polčasa pa smo spremljali zelo enakovredno igro. Končnica polčasa je pripadla rokometašem Dola, ki so si do odmora priigrali prednost dveh zadetkov (15-17).

Drugi polčas so bolje otvorili gostje, ki so svojo prednost do 40. minute povišali na +7 (17-24). Domačini niso našli recepta kako zaustaviti Dolane, slednji pa so zadetke zabijali kot za stavo in do 48. minute prišli do dvomestne prednosti (20-30). Tekma je bila tako že pred končnico odločena, rokometaši Sevnice pa so v zadnjih desetih minutah obračuna zaostanek zmanjšali na -9 in ob rezultatu 26-35 vpisali 12. poraz v aktualni sezoni.

Pri domačinih je bil s 6 goli najuspešnejši Jan Knez, v taboru gostov pa se je pod 9 zadetkov podpisal Jan Sivka.

FOTO: RK Dol TKI Hrastnik

Komentarji