Velika podaljšanja pogodb v Kielcah!

Poljski rokometni velikan Lomza Vive Kielce je po koncu letošnje sezone slavil naslov državnega prvaka. Po neuspeli uvrstitvi v četrtfinale EHF Lige prvakov, ko so jim načrte prekrižali udeleženci turnirja Final 4 rokometaši HBC Nantesa, so v poljskem klubu poskrbeli za odmevna podaljšanja pogodb.


V klubu so namreč nedavno sporočili podaljšanje pogodb s štirimi pomembnimi igralci in glavnim trenerjem Talantom Dujshebaevom. Zvestobo Kielcam so podaljšali tudi igralci Andreas Wolf, brata Dujshebaev Dani in Alex ter francoski krožni napadalec Nicolas Turn.

Talant Dujshebaev bo na klopi ostal še pet let po izteku veljavne pogodbe leta 2023. To pomeni, da bo španski strateg vlogo trenerja v Kielcah opravljal do leta 2028. Tudi Andreas Wolff bo ostal še pet sezon, skupaj do poletja 2028.

Pogodbo sta podaljšala tudi igralca, brata Dujshebaev in sicer Alex do leta 2026 in njegov mlajši brat Daniel prav tako do leta 2026. Francoski igralec Nicolas Tournat je podpisal pogodbo do poletja 2027.

Poljskemu prvaku se v naslednji sezoni pridružuje tudi španski igralec Miguel Sanchez, ki bo na položaju levega zunanjega nadomeščal Daniela Dujshebaeva, ki je utrpel težjo poškdbo, čas njegovega okrevanja pa je še negotov.

FOTO: Lomza Vive Kielce Facebook

Komentarji