Veszprem pričenja s čistko: Prva žrtev glavni trener

Madžarski velikan Telekom Veszprem je v letošnji sezoni doživel novo razočaranje. Po neuvrstitvi na turnir najboljše štirice Lige prvakov je po vodi splaval tudi madžarski državni naslov, ki so ga v soboto osvojili največji rivali, rokometaši Pick-Szegeda.


Po novi porazni sezoni zvezdniškega kluba je klub pričel s čistko. Prva žrtev slabe sezone madžarskega kluba je glavni trener David Davis. Razlog za odpoved bi naj bili prav slabi rezultati v letošnji sezoni. Davis je v Veszprem prispel v letu 2019 in vajeti Veszprema prevzel v časih, ko je klub doživljal veliko krizo. V istem letu je Davis uspel z Veszpremom priti na FINAL 4 Lige prvakov, a brez osvojitve najprestižnejše evropske klubske lovorike.

David Davis je Veszprem vodil na 137 tekmah, od tega je zabeležil 114 zmag, 3 remije in 20 porazov. Z ekipo se je enkrat veselil tudi naslova državnih prvakov in pokalnih prvakov, osvojil pa je tudi ligo SEHA.

Izjavo po koncu sezone in zamenjavi na mestu glavnega trenerja je podal tudi športni direktor Veszprema László Nagy
“Po neuspešni sezoni smo morali glavnega trenerja ekipe žal odpustiti. Radi bi se zahvalili Davidu Davisu za njegovo delo tukaj. Vsem lahko zagotovim, da se v klubu obetajo korenite spremembe. O teh spremembah bomo lahko več povedali ob koncu meseca.”

Veszprem bo novega trenerja članske ekipe sporočil do konca meseca junija.

FOTO: VÖRÖS DÁVID/Telekom Veszprem

Komentarji