Veljko Stanojević: “Smo motivirani, saj igramo na domačem terenu”

Rokometaši novomeške Krke bodo v 4. krogu na domačem parketu dvorane Marof, gostili ekipi RK Jeruzalem Ormož. Oboji so se v zadnjem krogu razveselili zmage. Krkaši so bili na dvoboju novincev boljši od Krškega, Ormožani pa so bili od Slovenj Gradca. Krkaši imajo za seboj le dve tekmi (zmaga in poraz), saj je bila tekma 2. kroga proti Slovenjgradčanom prestavljena, Ormožani pa imajo na svojem računu dve zmagi ter en poraz.


Veljko Stanojević, rokometaš MRK Krka:
“Mislim, da nas proti ekipi Jeruzalema Ormoža čaka dobra tekma. Smo motivirani, saj igramo na domačem terenu. Z igro moramo dokazati, da bo tekmecem zahtevno zmagati v Marofu. V ekipi vlada odlično vzdušje, kar se je pokazalo tudi na dosedanjih tekmah. Kljub temu se zavedamo kakovosti gostov, a prepričan sem, da bosta točki ostali doma.”

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož:
“Krka ima v svojih vrstah številne prekaljene rokometaše. Tem so dodali še nekaj tujih igralcev, zato ne čudi, da so bili v prvem krogu blizu aktualnim državnim prvakom iz Celja. Na podlagi videov z omenjene tekme se pripravljamo na naše tekmece. Mislim, da je pred nami zanimiv obračun. Še vedno nismo pozabili poraza v pokalnem tekmovanju pretekle sezone, čeprav so Novomeščani igrali v drugi najmočnejši slovenski ligi. Pogrešali bomo Gašperja Pungartnika, ki se bo v ekipo vrnil v roku 14 dni. Tilen Kosi je končal z nastopi v tem letu, pod vprašajem je tudi vratar Alen Skledar. Prav pri naših vratarjih imamo največ rezerv, saj na nobeni tekmi niso pokazali svojega potenciala. Morda jim to uspe v soboto proti Krki. Predvsem s pravo igro v obrambi lahko pridemo do prvih gostujočih točk v tej sezoni. Zavedamo se, da pot do zmage ne bo enostavna.”

Tekma v dvorani Marof se prične ob 18:00.

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji