Slovenjgradčani odščipnili točko Velenjčanom

Uvodna tekma 4. kroga Lige NLB je pripadla rokometašem Slovenj Gradca in Gorenja Velenja. Obe ekipi sta v zadnjem krogu doživeli poraz in tako iskali pot na zmagovalne tirnice. Korošci so bili poraženi v Ormožu, Velenjčani pa so na domačem parketu klonili proti večnim rivalom Celjanom.


Zaspan začetek tekme ni prinesel veliko zadetkov. Je pa prinesel težave v tabor Velenja, saj se je v 7. minuti poškodoval Jernej Drobež, ki v prvem polčasu ni več stopil na igrišče. Na terenu so sicer prevladovali domači, ki so vodili z dvema goloma prednosti (5:3). Da Slovenjgradčani niso povedli še z višjo razliko se lahko gostje v prvi vrsti zahvalijo svojemu vratarju Matevžu Skoku, ki je zbral nekaj pomembnih obramb (sedem v prvem polčasu). Sam seveda ni zmogel vsega, kar so Korošci izkoristili in povedli s tremi goli prednosti (7:4). Prednost so držali vse do 20. minute nato pa so se igralci Velenja začeli približevati. V zadnjih minutah pa so izkoristili nervozo na klopi gostiteljev, ki jih konec meseca oktobra in začetek novembra čakajo tekme evropskega pokala, in na krilih Tilna Sokoliča (dva zadetka) ter Domna Tajnika (trije goli) na odmor odšli s prednostjo enega zadetka (12:13) kar je bilo tudi prvo vodstvo igralcev iz šaleške doline po uvodnem vodstvu.

V drugem polčasu smo spremljali izjemno izenačen obračun. Ekipi sta se večkrat zamenjali v vodstvu. Velenjčani so v zadnji 10 minuti vstopili z dvema goloma prednosti (21:23). Gostitelji pa bili vse skozi na zadetku oziroma dveh razlike in tako še vedno upali na pozitiven rezultat. V ključnih trenutkih srečanja sta svoje doprinesla tudi oba vratarja. Gašper Dobaj (Slovenj Gradec, 13 obramb) in Emir Taletović (Gorenje Velenje, 4 obrambe). Petinštirideset sekund do konca srečanja so domači po zadetku Kristiana Ekseričića (skupaj 7 golov) rezultat izenačili na 28:28 in tako poskrbeli še za bolj dramatičen zaključek. Zadnji napad je pripadel velenjskim osam, ki pa ga Domen Tajnik ni uspel zaključiti, saj mu je strel ubranil danes izvrstni Dobaj.

SLOVENJ GRADEC : GORENJE VELENJE  28:28 (12:13)
Eskeričić 7, Štrumpfl 6; Sokolič in Tajnik po 5

Standings provided by SofaScore

FOTO: Aljaž Sešel / RK Slovenj Gradec

Komentarji