Veszprem prerešetal Celjane

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se s tekmo proti Veszpremu premierno predstavili v dvorani Zlatorog, ki je zasijala v novi podobi. Finalist lige prvakov je pokazal, da tudi letos cilja na sam vrh, Celjani pa so videli kaj morajo pred začetkom sezone še postoriti.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so se svojim navijačem premierno predstavili svojim navijačem. V goste jim je prišel finalist zadnje lige prvakov, Telekom Veszprem, ki je sestavil še močnejšo ekipo s katero cilja na sam vrh.


Veszprem je danes pokazal zakaj že v pripravljalnem obdobju velja za glavnega favorita, da jim končno uspe priti do naslova, ki ga naskakujejo že tako dolgo. V Celje so prišli v najmočnejši postavi in se domačinom zoperstavili brezkompromisno od prve minute tekme. Že po nekaj uvodnih napadih je bilo 0:3 in četa Tomaža Ocvirka, v kateri so manjkali Klemen Ferlin, Domen Makuc in Tadej Kljun, je s težavo prebijala izjemno visoko postavo Veszprema. Ta je kaznovala vsako napako, imela vratarja (Šterbik), ki je branil kar je šlo mimo in razlika se je hitro višala. Ocvirk kljub temu ni veliko spreminjal sistema, saj je tekmo vzel za pripravo in uigravanje določenih novosti, pri katerih pa je v tej fazi razumljivo prihajalo do napak. A kot že omenjeno, je na drugi strani stala tako kakovostna ekipa, da je vse to kaznovala in že v prvem delu prišla do dvoštevilčne prednosti. V drugem polčasu je bilo podobno, ni pa bila razlika več toliko večja, kot v prvem delu. Celjani, kjer je danes prvič nastopil vratar Vujović, na igrišče je prvič po poškodbi stopil tudi Grošelj, zaradi vseh naštetih razlogov razlike niso uspeli znižati in drugi del so Madžari dobili za štiri zadetke. 

Kljub temu v domačem taboru ni bilo razloga za preplah, tekma bo koristila kot dobra priprava na uradni začetek sezone, ki je na sporedu konec meseca. Potrebnega bo še kar nekaj uigravanja, dela in znojenja, na katerega pa so celjski igralci pripravljeni in vsi skupaj obljubljajo podobo na igrišču, ki bo v veselje vsem navijačem. 

Ti bodo lahko v novi sezoni uživali v številnih novostih, ki so danes dobro prestale test. Brezgotovinsko poslovanje je bilo prvič na voljo in sistem je kljub nekaterim porodnim težavam dobro prestal pomemben krst. Napake bodo do uradnega začetka tekmovanja odpravili, da bo deloval še bolje, vsi skupaj pa z nestrpnostjo pričakujemo prve tekme, ko 11. septembra v Zlatorogu gostuje Dobova, le štiri dni kasneje pa še Flensburg v uvodu v ligo prvakov.

Tomaž Ocvirk: “Veszprem je danes pokazal, da so dejansko prvi favoriti letošnje sezone lige prvakov. Za nas je bila tekma dobrodošla preizkušnja, na katero pa se nismo posebej pripravljali, saj nam to v tej fazi ni namen. Preizkušali smo kar nekaj novitet, ki smo jih šele začeli uigravati in pri tem delali preveč napak. Na drugi strani je bila takšna ekipa, s tako izkušenimi igralci, ki tudi v fazi priprav brez težav kaznujejo vsako napako. Za gledalce seveda rezultat ni takšen kot bi si ga želeli, mi pa smo dobili akr nekaj odgovorov in smernic kako nadaljevati. Dejstvo je, da nas čaka še veliko dela, saj je ekipa nova in do rezultatov ni bližnjic, a kot sem že dejal, fantje se trudijo in verjamem, da bomo na pravem nivoju, ko bo to pomembno.

Vid Poteko: “Mislim, da je bil danes predvsem za gledalce nasprotnik zelo atraktiven. Mi smo uigravali svoje taktične zamisli, kar se odraža predvsem v prvem polčasu, ko smo preizkušali obrambo, ki je sicer ne igramo veliko in ni naš glavni adut. Pri tem smo delali preveč napak, kar je Veszprem kaznoval, so rutinerji, izjemni igralci, mi pa imamo mlado ekipo, ki jo čaka ogromno dela. A mislim, da imamo dobro začrtan sistem dela in ko se bodo vse kocke poklopile, verjamem, da je ta ekipa sposobna narediti rezultat, ki si ga vsi želimo.”

RK Celje Pivovarna Laško : Telekom Veszprem    20:34 (9:19)

RK Celje Pivovarna Laško: Gaberšek, Vujović; Cvetko 2, Razgor 1, Marguč, Šarac 4, Grošelj 1, Poteko 1, Žabić 1, Silva 3, Kodrin 1, Horžen 2, Grebenc, Knez, Leban 2, Novak 2; trener: Tomaž Ocvirk

7M: 3/2; Izključitve: 2 min

Telekom Veszprem: Šterbik, Szekely, Cupara; MAnaskov 2, Yahia 2, Tonnesen 1, Gajić 3, Nilsson 6, Marguč 7, Lauge Schmidt 2, Štrlek 3, Terzić 1, Blagotinšek 2, Nenadić 2, Mahe, Mačkovšek 3, Lekai; trener: David Davis

7M: 4/3; Izključitve: 4 min

VIR: RK CPL

FOTO: Veszprém Handball Team

Komentarji