Vid Kavtičnik ostaja v Franciji, a v drugem klubu

Kapetan slovenske rokometne reprezentance Vid Kavtičnik bo še 12. zaporedno sezono deloval v Franciji. Po dolgoletnem igranju v Montpellieru in nato v Pays d’Aixu bo v novi sezoni nosil dres Nimesa, trenutno tretje najboljše ekipe francoskega prvenstva, ki nastopa tudi v Pokalu EHF.


Levičar, ki se je v svoji bogati karieri znašel tako na položaju desnega zunanjega, kot tudi na desnem krilu je svojo športno pot začel v Velenju. Igranje v tujini je prvič izkusil v sezoni 2005, ko se je za štiri sezone preselil k nemškemu Kielu, nato pa se je podal v Francijo k Montpellieru. Tam je zaigral kar deset sezon in v sezoni 2018 tudi osvojil Ligo prvakov. Leto kasneje se je preselil v vrste Pays d’Aixa, s katerim v francoskem prvenstvu trenutno zaseda šesto mesto. 35-letnik je na devetih tekmah dosegel 44 zadetkov.

Kavtičnik je sodeloval pri vseh največjih uspehih slovenske moške članske reprezentance. Leta 2004 je na domačem evropskem prvenstvu osvojil srebrno medaljo in bil izbran v idealno postavo tekmovanja. Leta 2017 je v dresu deželice izpod Alp osvojil bron na svetovnem prvenstvu v Franciji, del izbrane vrste pa je bil tudi na zadnjem prvenstvu stare celine, na katerem je Slovenija osvojila četrto mesto.

Komentarji