Vid Poteko: Manjka nam pika na i

Celjski rokometaši so včeraj v 6. krogu elitne Lige prvakov gostovali pri madžarskemu velikanu Pick Szeged. Slovenski prvaki so v prvem delu nudili dostojen odpor favoriziranim Madžarom, v drugem polčasu pa so Celjanom povsem popustile moči. Zmage so se veselili Madžari, Celjani pa bodo nove točke iskali že v nedeljo, ko bo v Zlatorogu gostoval Zagreb.


Celjski rokometaši so tekmo v Szegedu začeli sijajno in celotni polčas parirali tekmecu: “V prvem polčasu smo jih malce presenetili, igrali smo resnično dobro in se odlično borili z veliko višjimi in težjimi nasprotniki, pri čemer smo porabili veliko moči,” je po tekmi povedal trener Celja Tomaž Ocvirk, ki razlog za poraz vidi v utrujenosti v drugem polčasu srečanja: “Drugi polčas smo začeli nasprotno od dogovora med polčasom. Prehitro smo zaključevali, nismo igrali do priložnosti in ob tem smo zapravljali žoge in delali napake. Teh je bilo preveč, da ne bi bili kaznovani, na roko pa nam ni šel niti sodniški kriterij, čeprav o tem ne bi želel preveč razpravljati. Igralec manj se nam je močno poznal, manjkala je tudi kakšna obramba vratarjev več, Szeged pa je to izkoriščal in višal razliko. Vendar mi moramo vztrajati dalje, delati s to mlado ekipo in če nam jo uspe skupaj zadržati kakšno leto ali dve, bo lahko rezultat v Szegedu v prihodnje tudi v našo korist.”

Igralec Celja Vid Poteko meni, da je njihova obramba na visokem nivoju: “Težko je takoj po takšni tekmi dati oceno, odigrali smo namreč zelo dober prvi polčas, v drugem pa naredili preveč napak, ki jih takšna ekipa, kot je Szeged, seveda kaznuje. Vseeno pa mislim, da lahko iz te tekme črpamo optimizem, borbeno smo igrali v obrambi, še naprej dokazujemo, da je ta na res visokem nivoju, za premagovati takšne ekipe pa nam manjka pika na i, malce manj napak v napadu, vendar verjamem, da bo z našim trdim delom tudi to še prišlo.”

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji