VIDEO: Krištopans, Duvnjak, Saldatsenka in Steins – četverica najboljših

Evropsko prvenstvo se je začelo, danes bo svoj krstni nastop na EURO 2020 doživela tudi slovenska reprezentanca. Po zaključku vsake tekme evropskega prvenstva strokovna komisija izbere najboljšega igralca tekme. Včeraj so bile na sporedu 4 tekme (več TUKAJ) – kdo so bili najboljši posamezniki?


Hrvaška reprezentanca je za 6 zadetkov premagala Črno Goro, najbolj pa se je izkazal Domagoj Duvnjak. Strelsko ravno ni bil razpoložen, saj je zadel le 1 gol, a je z izjemnimi potezami in preigravanji ustvarjal ogromno prostora za svoje soigralce, ki so zaključevali akcije Hrvatov. 

Na drugi tekmi skupine A sta se pomerili Belorusija in Srbija. Belorusi so srečanje proti oslabljeni Srbiji dobili s +5. Največ zaslug za zmago pa gre vratarju Viachaslavu Saldatsenki, ki je zbral 10 obramb.

V skupini C so na prvi tekmi Nemci za 11 zadetkov premagali Nizozemsko. Kljub vsemu pa je bil za najboljšega posameznika izbran Nizozemec Luc Steins, ki je zadel 6 zadetkov. Mogoče malce presenetljiv izbor, a tisti, ki je gledal tekmo, ve, da je Steins naredil izredno delo tudi v obrambi.

Na tekmi med Španijo in Latvijo smo tudi videli zmago z 11 goli razlike. Boljši so bili Španci, a tudi na tej tekmi je bil najboljši igralec tekme iz tabora poražene ekipe. To je bil Dainis Krištopans, ki je bil s 7 zadetki najboljši strelec tekme. 

 

 

Komentarji