VIDEO: Najlepše akcije skupine A prvega dela prvenstva

Iz skupine A v drugi del tekmovanja odhajajo Norveška (tri zmage), Hrvaška (zmaga, poraz in remi) ter Madžarska (zmaga in dva poraza). To so tudi reprezentance s katerimi se bo Slovenija pomerila v drugem delu tekmovanja. Prvenstvo so z remijem in dvema porazoma zaključile Švicarke.


Najboljša prijateljica vseh vratarjev in vratark je vratnica. In ta je že na prvi tekmi prvenstva nemalo preglavic povzročala izbrani vrsti Madžarske. A to jih ni preveč zmotilo in so se kljub temu na prvi tekmi razveselile zmage nad Švico z rezultatom 33:28.

Najboljša strelka minulega evropskega prvenstva Nora Mork je že uvodni dan prvenstva navduševala s svojo izjemno igro. V drugem delu tekmovanja se bodo Norvežankam, aktualnim evropskim in svetovnim prvakinjam zoperstavile tudi Slovenke.

Ena izmed ključnih igralk zmage Hrvaške nad Madžarsko je bila vratarka Tea Pijević, ki je zbrala izjemnih 13 obramb. Eno izmed lepših si lahko ogledate v posnetku, ko je po strelu žogo ujela.

Madžarke so prvi gol na tekmi proti Hrvaški dosegle po izjemni ekipni akciji.

Podobna obramba kot Hrvatici je uspela tudi Švicarki Lei Schüpbach. Akcijo pa je nadaljevala s hitro podajo v proti napad, ki je bil tudi uspešno zaključen.

Vratarke so na letošnjem prvenstvu zares razpoložene. Na sinočnji tekmi proti Norveški jih je sedem zbrala Madžarska vratarka Melinda Szikora (7 obramb). Kar 21 obramb pa je na drugi strani zbrala Norvežanka Silje Solberg.

FOTO in VIDEO: EHF Euro

Komentarji