Vikinški zid previsok za Nizozemke

Na tekmi za razvrstitev sta moči pomerili reprezentanci Švedske in Nizozemske. Rumeno-modre so si po odličnem prvem polčasu dovolile zaigrati bolj ležerno. Nizozemski priključek v drugem polčasu je ostal nepopoln. Že drugo zaporedno šesto mesto za oranžno-modre. 


Tekmo so odločneje odpre Švedinje. Po odlični predstavi njihove vratarke Jessice Ryde, so se odlepile na gromozanskih 8 golov razlike (19:11). Skandinavke so prvi polčas dobile z rezultatom 21:16.

Drugi polčas se je prevesil v napeto tekmo. Švedinje se niso uspele oddaljiti, Nizozemkam pa dolgo časa ni uspel konkretnejši rezultatski priključek. Zadeva se je skoraj obrnila na glavo po 40. minuti srečanja. Po uvodnih zadetkih Kelly Dulfer in Merel Freriks so Nizozemke napravile delni izid 1-5 v svojo korist in znižale švedsko vodstvo na 28:26. A zopet so poletele rumene in tekmo do 52. minute pripeljale do končne razlike 5 zadetkov. Zadnjih 8 minut srečanja je tekma potekala gol za gol in se zaključila z mirno končno zmago Švedinj 37:32

Pri Švedinjah je odlično igrala kapetanka Jamina Roberts. Zbrala je 6 zadetkov in 5 asistenc. Sedemkrat je nasprotnikovo mrežo zatresla Jenny Carlson. Naziv igralke tekme je prejela Nathalie Hagman, ki je bila uspešna pri vseh 9 poskusih. Jessica Ryde je zbrala 12 obramb.

Na nizozemski strani so bile najuspešnejše Kelly Dulfer (6), Angela Malestein in Merel Freriks (5). Vratarki Holte (5) in Duijndam (4) sta skupaj zbrali 9 obramb.

 

 

 

Komentarji