Visoka zmaga Trima v Mariboru

RK Branik Maribor je nocoj gostil RK Trimo Trebnje. Mariborčanom v letošnji sezoni ne gre po načrtih, saj trenutno zasedajo zadnje mesto v slovenskem državnem prvenstvu. Trimo je v prejšnjem krogu utrpel poraz proti Ribnici. 


Trimo je v tekmo vstopil kot velik favorit, svojo vlogo pa je pričel upravičevati že kmalu po startu v igro. Trebanjci so v pičlih petih minutah tekme prišli do prednosti z 1-4. Dolenjci so počasi gradili svojo prednost. V 18. minuti so Mariborčani zaostajali še za zmernih -4 (8-12), nato pa so gostje stopili na plin in še povečali razliko. Z neverjetno serijo 0-7, so prišli na +10 (8-18), delni izid pa je prekinil šele Matic Korošec. Prednost z 10 goli razlike je ostala tudi ob polčasu, ki so ga Trebanjci dobili z 11-21. 

V drugem polčasu več nismo spremljali tekmovalnega rokometa, saj je bila prednost Trima prevelika. Domači se v nobenem trenutku več ni uspel približati in vodstvo Trebanjcev se je še nekoliko povečalo. Končni izid za visoko zmago gostov je postavil Lan Grbič (27-39). Prvi strelec Trima je bil Filip Glavaš z 9 zadetki, 7 jih je dodal Lan Grbič, 6 pa Staš Slatinek Jovičič. Prvi strelec tekme in Maribora je bil Izidor Budja z 10 goli. 

Foto: Dajnko Photography

Komentarji