Visoka zmaga velenjskih os

V Rdeči dvorani je bila odigrana tekma 12.kroga lige. Med seboj sta se pomerila domača ekipa Velenja in gostje iz Ormoža. Na prvi tekmi prvenstva so v Veliki Nedelji slavili Ormožani, nato pa smo v nadaljevanju prvenstva videli kar globok padec te ekipe. V prejšnjih krogih pa so nam že pokazali rahel napredek, lahko mogoče sedaj ponovno presenetijo velenjsko ekipo?


V prvi polovici prvega polčasa smo videli zelo izenačeno igro. Sicer so bili rezultatsko v prednosti domači rokometaši, ampak ne več kot za dva zadetka. Ormožani so se jim uspešno upirali vse do 16.minute tekme, ko pa je prednost domače ekipe nekoliko narasla. Za 10 : 6 je zadel Vlado Matanović. Gostom niso več pustili, da se jim približajo na več kot dva zadetka, tudi polčas so zaključili sebi v korist. Na odmor so se odpravili s prednostjo štirih zadetkov, 17 : 13.

V drugem polčasu Ormožani niso imeli več moči. Igro so uspešno narekovali domači rokometaši in že v 42.minuti tekme vodili za šest zadetkov, 22 : 16. Ormožani niso več našli pravega odgovora na hitro in natančno igro domače ekipe. Velenjske ose so svojo prednost do konca tekme samo še poviševale. Končni rezultat v Rdeči dvorani je bil 32 : 22.

Pri domačih je bil s 13 zadetki najuspešnejši Matic Verdinek, veliko preglavic pa je Ormožanom povzročal tudi vratar Emir Taletovič, ki je na koncu zbral 12 obramb. Pri gostih pa je 8-krat zadel Tilen Kosi, 6-krat pa Dominik Ozmec.

V naslednjem krogu Velenjčani odhajajo na gostovanje k novomeški Krki, Ormožani pa bodo v domači dvorani gostili trebanjski Trimo.

RK Gorenje Velenje : RK Jeruzalem Ormož 32 : 22 (17 : 13)

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić, Tajnik 2(1), Šelić 1, Matanović 6, Logar, Levc, Stojnič, Miklavčič 1, Banfro 2, Verdinek 13(6), Taletovič, Kavčič M. 4, Kavčič A. 2, Kete 1

Trener: Zoran Jovičič

Izključitve: 4minute

7-metrovke: 7(7)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi 2, Šoštarič, Čudič, Horvat, Hebar, Šulek T. 1, Kocbek 2, Balent, Lukman, Kosi 8(4), Ozmec 6, Mesarić 3, Toplak, Ciglar, Škrinjar

Trener : Saša Praprotnik

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 4(6)

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji