Končnica prinesla zmago trebanjskemu Trimu

Odigrana je bila tekma 12.kroga 1.NLB lige med trebnajskim Trimom in Svišem iz Ivančne Gorice. Ekipi sta se v začetku sezone že srečali, v domači dvorani so takrat nepričakovano slavili rokometaši SVIŠa. Vsekakor se tudi v novo tekmo Goričani niso podali z belo zastavo. Spremljali smo lahko zelo izenačen dvoboj, ki pa je v končnici prinesel zmago domače ekipe.


V trebanjski osnovnošolski dvorani se je začel zelo izenačen dvoboj. V uvodnik minutah tekme so si uspeli minimalno prednost priigrati rpkometaši SVIŠa, vendar pa so domačini kmalu vajeti prevzeli v svoje roke in po treh zaporednih zadetkih v 16.minuti tekme uspeli povesti za tri zadete, 8 : 5. Ampak so gostje že v naslednjih minutah polčasa nekoliko ostreje prijeli v obrambi in po več zaporednih napakah domače ekipe, v 22.minuti tekme ponovno izenačili, 8 : 8. Ponovno se je nadaljevala nekoliko boljša igra gostujoče ekipe, ki je v 28.minuti tekme celo uspela povesti za dva zadetka, 9 : 11. Po minuti odmora, na zahtevo domačega trenerja Benjamina Teraša,  je domačim rokometašem do konca polčasa ponovno uspelo povesti. Na zaslužen odmor so se odpravili z zadetkom prednosti, 12 : 11.

Tudi v drugem polčasu smo videli zelo izenačeno igro. Sicer so bili v rahli rezultatski prednosti domači rokometaši, ampak prednost ni bila nikoli višja od dveh zadetkov. Na koncu pa so se začele črne minute gostujoče ekipe. V 51.minuti tekme je domači ekipi po štirih zaporednih zadetkih uspelo ponovno povesti, 27 : 23. Gostje so v naslednjih minutah tekme svoj zaostanek še poskušali zmanjašti, ampak se žal niso uspeli približati na več kot dva zadetka. Na koncu je odtehtala izkušenost trebanjske ekipe, ki so v domači dvorani zasluženo slavili. Končni rezultat je bil 32 : 27.

Z osmimi zadetki je bil pri domačih najbolj natančen Gal Cirar,  pri gostih pa je 6-krat zadel Timotej Knez,  5-krat  Žan Grojzdek, po 4-krat pa sta trebanjsko mrežo zatresla Simon Stopar in Matic Košir.

Trebanjce v naslednjem krogu čaka gostovanje v Ormožu, rokometaši SVIŠa pa bodo gostili ekipo Dola.

RK Trimo Trebnje : RK SVIŠ Ivančna Gorica 32 : 27 (12 : 11)

RK Trimo Trebnje: Cvetko 5, Seferović 1, Dobovičnik, Kotar Matic 2, Kotar Miha, Kotar Marko 3, Udovič 2, Sašek 3, Majzelj, Redek, Brana, Bojanić 3, Grbič, Grandovec 5, Cirar 8(4), Urbič

Trener: Benjamin Teraš

Izključitve: 2minuti

7-metrvoke: 4(4)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 6, Zafran, Fink, Grojzdek 5, Hrovat 2, Stopar 4, Škorc, Košir Miha 1, Struna, Krabonja 1, Željko 2, Vencelj, Zlatnar, Bučar, Košir Matic 4(2), Vidmar 2(2)

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 4(4)

Foto: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji