Na uvodni tekmi Slovenk na EP boljše Črnogorke

Slovenska ženska izbrana vrsta je včeraj odigrala svojo prvo tekmo evropskega prvenstva proti Črni Gori. Nasprotnice so tekmo praktično dobile že v prvem polčasu, saj so ob 10-minutnem premoru vodile že za +6 (18 : 12). V drugem polčasu je ob velikem vodstvu Črnogork zmanjkalo za presenečenje Slovenk, ki jih že jutri čaka nova preizkušnja proti gostiteljici turnirja.


Naše rokometašice so tekmo začele na najboljši možen način. Primanjkljaj v višini so nadomestile s srčnostjo in agresivno obrambo. Do 12. minute so se uspešno upirale nasprotnicam (4 : 4), nato pa so se v njihovi igri začele pojavljati napake. Slovenke niso našle rešitve za izjemno črnogorsko obrambo, prišlo pa je tudi do prvih menjav v slovenski vrsti.

Igralke s klopi niso morale slediti hitremu ritmu igre in Črnogorke so v 18. minuti prvič vodile s štirimi goli (10 : 6). Po Bregarjevi minuti odmora se razmerje moči ni spremenilo in Slovenke so ob polčasu zaostajale za 6 (18 : 12).

Izjemen začetek drugega polčasa

Drugi polčas so Slovenke odprle izjemno.  V prvih petih minutah drugega dela so se z delnim izidom 5 : 1 popolnoma približale Črnogorkam (19 : 17). Trener Črne Gore je zahteval minuto odmora po kateri so se njegove izbranke zopet oddaljile (21 : 17). Po dveh zaporednih golov Črnogork je minuto odmora zahteval tudi Bregar.

Po krajšem premoru Slovenke niso ujele ritma in izenačenje je postajalo vedno bolj nedosegljivo. V 52. minuti je bilo po vodstvu Črnogork 32 : 25 jasno, da bodo Slovenke doživele prvi poraz na evropskem prvenstvu. V slovenski reprezentanci je bila najbolj učinkovita Ana Gros z osmimi goli. Tamara Mavsar je prispevala sedem, Tjaša Stanko in Aneja Beganović pa po pet zadetkov. Vratarka Branka Zec je zbrala devet obramb.

Jutri (nedelja, 2. 12.) Slovenke ob 15.00 čaka druga tekma evropskega prvenstva proti Franciji, ki bo imela zagotovo bučno podporo s tribun. Prenos tekme se bo pričel ob 14.55 na TV SLO 2.

EP V ROKOMETU ZA ŽENSKE, 1. KROG

Skupina B, 21.00, Nancy
ČRNA GORA : SLOVENIJA 36 : 32 (18 : 12)

Črna gora: Rajčić 1, Nenezić, Radičević 7, Jauković 6 (1), A. Bulatović 1, Klikovac, Ujkić, Premović, K. Bulatović 2 (1), Brnović 5, Pavičević, Ramusović 2, Mehmedović 4, Despotović 3, Raičević 4, Grbić 1.

Slovenija: Zec, Vojnović, Gros 8 (3), Krajnc, Žabjek, Stanko 5, Abina, Barič, Mavsar 7 (3), Ferfolja 3, Zulić 3, Pišek, Vučko, Krhlikar, Beganović 5, Amon 1.

FOTO: EHF EURO Facebook

Komentarji