Bregar pred prvo tekmo: “Želim si, da bi bila Slovenija ponosna.”

Slovenska ženska izbrana vrsta danes začenja svoje šesto evropsko prvenstvo. Letošnje bo potekalo v Franciji, Slovenke pa bodo v skupini B igrale proti Črni Gori, Franciji in Rusiji. Nocoj jih ob 21. uri čaka prva tekma proti Črni Gori.


Reprezentanca Črne Gore se lahko pohvali z srebrno kolajno na olimpijskih igrah, istega leta pa je na evropskem prvenstvu v Srbiji dosegla zlato odličje.

Na današnji tekmi so Črnogorke favorit, a se slovenske rokometašice zagotovo ne bodo predale. V drugi del prvenstva bodo napredovale tri najboljše reprezentance iz skupine B. Slednje se bodo nato preselile v Nantes, kjer se bodo pomerile z najboljšimi tremi iz skupine A (Danska, Srbija, Švedska, Poljska). Slovenke bi ob ugodnem rezultatu proti Črni Gori pred naslednjima tekmama zagotovo lažje zadihale.

Pred današnjo tekmo je misli strnil slovenski selektor Uroš Bregar: “Vse tri reprezentance so vrhunske. Mislim, da favorita v skupini ni. Mogoče imajo rahlo prednost Francozinje, ker igrajo doma, drugače pa so vse tri reprezentance zelo kakovostne. Za seboj imamo zelo dobro svetovno prvenstvo in kvalifikacije, je pa res, da so na papirju tokrat vsi močnejši od nas in imajo večjo bazo kakovostnejših igralk. Želim si, da bi se dekleta borila in da bi bila Slovenija na nas ponosna, nam pa zagotovo ne bo lahko. Iskali bomo priložnost za uspeh, želimo pokazati dobre predstave.”

Slovenke po današnji tekmi čakata še dve izredno zahtevni preizkušnji. V nedeljo bodo ob 15.00 igrale proti domačinkam iz Francije. Dva dni kasneje pa se bodo pomerile proti reprezentanci Rusije, ki je na včerajšnji otvoritveni tekmi prvenstva presenetljivo ugnala Francozinje s 23 : 26.

FOTO: RZS Facebook

Komentarji