Benjamin Teraš: “Tudi tokrat pričakujemo izredno zahtevno tekmo.”

Trebanjci bodo danes v domači dvorani gostili ekipo Sviša iz Ivančne Gorice. Rokometaši Sviša so na začetku sezone popolnoma presenetili Trebanjce in že v prvi tekmi prvenstva opozorili nase (več tukaj). Vendar pa sezone niso več tako nadaljevali, na drugi strani, pa so se Trebanjci popolnoma pobrali in uspešno nadaljevali sezono.


V današnjem obroačunu vsi postavljamo v vlogo favorite Trebajnce, obenem pa se vseeno zavedamo, da lahko prav vsak preseneti. “Vloga favorita v derbijih ne igra pomembne vloge. Tako tudi tokrat pričakujemo izredno zahtevno tekmo in na to se pripravljamo,” je bil pred večernim obračunom nekoliko redkobeseden Benjamin Teraš.

Vsekakor drži, da se forma trebanjskega Trima dviguje, ampak tudi pri njih nekoliko niha. Sezono so začeli z visokim porazom proti Svišu, nato so jo suvereno nadaljevali in premagali Ormožane, novomeško Krko, Dobovčane in remizirali v Kopru. Kasneje pa so morali priznati premoč močnejšega nasprotnika. Nadigrali so jih Celjani, Mariborčani, Ribničani, nato pa so v Velenju ponovno presenetili in domači ekipi odščipnili točko. Ko smo ponovno pričakovali vzpon trebanjske ekipe, pa so nas razočarali v Podnu, kjer jih je ugnala domača Urbanscape Loka. Že v naslednjem krogu pa so se domačim navijačem oddolžili za ta nepotreben poraz in doma premagali Dolane.

Jih mogoče Goričani lahko ponovno presenetijo? Ekipa Sviša vsekakor v Trebnje ne odhaja z belo zastavo, kako pa so se tokrat na nasportnika pripravili Trebanjci? “Na ekipo  SVIŠa smo se pripravili, kot na vsako drugo ekipo, saj spoštujemo vse ekipe v ligi. Kot vsako tekmo želimo tudi tokrat narediti korak naprej v svoji igri in obdržati točki doma,” je dodal trebanjski trener Teraš.

Pa za hip skočimo še v prihodnost in se dotaknemo same končnice. V Trebnjem je bil pred začetkom sezone tihi cilj končnica za prvaka, kakšen pogled na končnico pa je v trebnjskem taboru danes? “Končnica za prvaka v tej sezoni ni bila naša prioriteta, kar je glede na korenito spremembo ekipe pred sezone realno. Naši cilji v letošnji sezoni so izoblikovati čim več mladih igralcev in jim ponuditi priložnost ter hkrati biti trd oreh vsakemu nasprotniku. Glede priprave na nasprotnika pa je tako, da je za nas vsaka naslednja tekma najpomembnejša nikakor pa ne zanemarjamo dela za razvoj igralcev in naše ekipe kot celote,” je v kratkem pogovoru še zaključil Teraš.

 

RK Trimo Trebnje : RK SVIŠ Ivančna Gorica

petek, 30.11., ob 19.uri

dvorana osnovne šole Trebnje

 

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji