Aleksander Polak: “V Trebnje ne odhajamo z belo zastavo.”

V sredo se je s tekmo med ekipama Celja in Kopra začek 12.krog 1.NLB lige za moške. Danes pa si bomo lahko ogledali še tri tekme kroga. V Trebnjem se bosta pomerila domača ekipa Trima in gostje iz Ivančne Gorice, Velenjčani bodo gostili Ormožane, v dvorani Poden pa bomo spremljali dvoboj med domačo Urbanscape Loko in Dolom TKI Hrastnik. Ampak nekoliko več pozornosti bomo namenili dolenjskemu derbiju.


V 1.krogu državnega prvenstva so novinci v ligi, rokometaši Sviša, popolnoma presenetili in v domači dvorani popolnoma razorožili rokometaše trebanjskega Trima (več tukaj). Nato pa zmage niso več zabeležili. Lahko to prvo zmago zabeležimo le kot začetniška sreča? Na tekmi tistega jesenskega spetmebra so bili favoriti Trebnajci, ampak izkazalo se je, da zgolj na papirju. Koga pa danes postavljamo v vlogo favorita? Aleksander Polak:  “Vsekakor je v tej tekmi Trimo izrazit favorit. V zadnjem obdobju igrajo v dobri  formi, poleg tega pa so pobrali točke tudi na zahtevnih gostovanjih, kar jim je dalo še dodatne samozavesti. Konec koncev so tudi na lestvici visoko, kar so s predstavami tudi zaslužili. Je pa dejstvo, da v Trebnje ne odhajamo z belo zastavo, ampak odigrati eno dobro tekmo z veliko borbenosti, na koncu pa bomo videli kaj nam bo to prineslo.”

Vsekakor drži, da se forma trebanjskega Trima dviguje, ampak tudi pri njih nekoliko niha. Rokometaši Sviša pa nekako ne morajo sestaviti neke popolne igre, ki bi trajala celih 60minut tekme. Nekako nam je v spominu ostal dvoboj iz Kopra. Nasportniku so uspešno sledili celo tekmo, nekajkrat tudi za malenkost povedli. Nato pa se v zadnjih 15-minutah tekme njihova igra ustavi. Igralci ostanejo brez moči in nasportnik jih uspešno nadigra. Ravno to se je zgodilo tudi v Kopru, ko Goričanom kar celih 11.minut ni uspelo zadeti. Velikokrat pa terja svoj davek tudi njihova igra brez vratarja, saj tako nasprotnik pride do lažjih zadetkov. 

Če potegnemo črto, favorite lahko imenujemo, ampak kot smo že kar nekajkrat zalsledili, lahko prav vsaka ekipa lige preseneti. Rokometaši Sviša se bodo vsekakor dobro pripravili in poskušali ponovno ugnati sosede iz Trebnjega. “Pripravljamo se na tekmo kot na vse ostale. Kar je bilo je bilo. Naša želja je predvsem napredovati v igri in pridno trenirati, s tem pa bodo počasi prišli tudi rezultati. Ne gledamo samo kako se bo iztekla letošnja sezona ampak tudi na daljši rok. Vsi člani ekipe se tega zavedamo, prepričan pa sem da bodo tudi jutri fantje motivirani tako kot za vsako tekmo,” je še dodal Polak.

Če se še nekoliko dotaknemo novincev v ligi. Rokometaši Sviša so v lanski sezoni pokazali izjemen napredek in se uspešno uvrstili v najvišji rang tekmovanja. Ampak, zakaj ravno ta prehod tem manjšim klubom povzroča toliko preglavic?  “Sama kvaliteta je na precej višji ravni kot je v 1.b ligi. Po drugi strani imamo, razen določenih izjem, dokaj mlado ekipo, ki igra svoje prve prvoligaške minute in to se pozna v določenih segmentih igre. Seveda treniramo in skušamo odpravljati napake, ki se nam pojavljajo, vendar vsi, ki delamo v rokometu vemo, da to ne gre čez noč. Verjamem pa da se bo tekom sezone naša ekipa dvigala in da še nismo rekli zadnje besede v 1. Ligi,”  je o prehodu iz 1.B v 1.NLB ligo povedal Aleksander Polak.

 

RK Trimo Trebnje : RK SVIŠ Ivančna Gorica

petek, 30.11., ob 19.uri

Dvorana osnovne šole Trebnje

Foto: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji