Zlatorog ostaja neporažen

Danes je bila odigrana prva tekma 12.kroga. V Zlatorogu sta se pomerila domača ekipa Celja in gostje iz Kopra. Celjani so imeli le nekaj dni za počitek in zbistritev misli po nedeljskem porazu proti ukrajinskim Motor Zaporozhye, Koprčani pa so imeli pred sabo cel vikend priprav. Lahko v Celju presenetijo?


Tekmo v dvorani Zlatorog so dobro odprli domači rokometaši. Koprčani so jim s hitro igro uspešno sledili vse do 10.minute tekme, ko so se gostitelji uspeli oddaljiti za 6 zadetkov, 9 : 3. Že v prvem delu prvega polčasa je Koprčanom veliko preglavic povzročal levokrilni igralec Celja Tilen Kodrin, ki je že v prvih 10.minutah zadel 6-krat. S štirimi zaporednimi zadetki so Koprčani svoj zaostanek uspeli znižati na dva, 9 : 7, 13.minuta tekme. V nadaljevanju je polčasa je bila celjska ekipa vseeno v rahli rezultatski prednosti. S kombinatorno igro so se Koprčani Celjanom uspeli približati na gol zaostanka. Vendar je na koncu vseeno odtehtala izkušenost domače ekipe. Na odmor so odšli s tremi zadetki prednosti, 18 : 15.

Začetek drugega polčasa je bil nekoliko bolj na strani gostujoče ekipe. Kljub igralcu manj se jim je že v samem začetku uspelo prbližati na zadetek zaostanka, 33.minuta. Nadaljevala se je hitra igra gostiteljev, ki so v 39.minuti tekme ponovno pobegnili na 4 zadetke prednosti, 22 : 18. Nato pa so sledile koprske minute. Po štirh zaporednih zadetkih so v 41.minuti uspeli izenačiti. Dokazali so, da se s Celjanom še lahko uprejo. V zadnji četrtini tekme je na klopi obsedel koprski kapetan Žiga Smolnik, ki je začutil bolečine v hrbtu. Ob koncu tekme so prišle do izraza izkušnje celjske ekipe. Uspešno so držali na varno razdaljo dveh do treh zadetkov prednosti. V 51.minuti je Koprčanom ponovno uspelo resno zapretili domačinom, ko so pri rezultatu 29 : 27, imeli priložnost, da se približajo na zgolj zadetek zostanka, a so bili žal neuspešni. Končni izzid tekme je bil 33 : 30.

 Pomembno vlogo je odigral tudi celjski vratar Aljaž Pajntar, ki je zbral 20 obramb.

Pri domači ekipi je bil s 9 zadetki najuspešnejši Tilen Kodrin, 6-krat je zadel David Razgor. Z osmimi zadetki je bil pri Koprčanih tokrat najuspešnejši Nino Grzentič, 5-krat je zadel Marko Matijašević, 4-krat pa Grega Krečič.

Celjani v nedeljo gostijo ekipo Nantesa, nato pa se bodo v 13.krogu državnega prvenstva pomerili z Urbanscape Loko. Koprčane naslednja tekma nas čaka čez dobrih 10 dni, ko bodo v domači dvorani gostili ekipo mariborskega Branika.

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 1, Jurečič 2, Malus 2, Kljun 1, Košec, Razgor 6(2), Ovniček 2(1), Šarac, Pajntar, Accambray 2, Ferlin, Kodrin 9, Horžen 5, Anic 2, Bećiri 1

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 10minut

7-metrovke: 3(3)

RD Koper: Haseljić, Grzentič 8, Krečič 4, Matijaševič 5, Konjevič, Postogna, Moljk 2, Smolnik 2, Sokolič 1, Guček 1, Zugan, Marić 1, Planinc 3, Stopar, Bratkovič 3(1)

Trener: Uroš Rapotec

Izključitve: 16minut

7-metrovke: 1(2)

Foto: RD Koper

Komentarji