Vodilne tri ekipe do novih zmag

Kljub prostemu vikendu v ligi NLB, kjer bodo s tekmami nadaljevali po praznikih pa niso počivali v 1.B ligi. Na sporedu je bil 7. krog, kjer so vodilne tri ekipe lige zabeležile nove zmage. Ižanci so do novih dveh točk prišli v Grosuplju, Ljubljančani so pred domačimi navijači brez večjih težav ugnali zadnje uvrščene Železnike, nekoliko bolj pa so se morali za zmago nad Šmartnim potruditi rokometaši Dola.


RK GROSUPLJE : ŠD MOKERC-KIG  28:31 (12:15)
Klemenčič 9, Stopar 5; Tanko 7, Ravnikar in Kamenicki po 5

Derbi kroga smo spremljali v Grosupljem. Pri 4. uvrščeni ekipi 1.B lige je gostoval 2. uvrščeni Mokerc. V tekmo so bolje vstopili gostje in ob koncu 10. minute povedli z 1:5. Ižanci so imeli prvi polčas povsem pod nadzorom. V 21. minuti so prednost povišali že na šest golov (5:11) in zdelo se je, da se bodo sprehodili do nove prvenstvene zmage. A sledil je nalet domače zasedbe, ki se je do 26. minute približala le še na dva gola zaostanka (10:12). Gostje so v zaključku polčasa ostali dovolj zbrani in ohranili prednost do konca polčasa ter tako na odmor odšli s prednostjo treh zadetkov (12:15). Grosupeljčani so bolje odprli drugi del igre in se približali zgolj še na gol zaostanka (15:16). Po delnem izidu 0:4 pa so rokometaši Mokerca znova povedli s petimi goli naskoka (15:20). Tako je moral po minuti odmora seči domači strateg Andraž Podvršič. Gostiteljem se tokrat ni uspelo približati na manj kot tri gole. V 47. minuti so Ižanci povedli z 20:27 in tako naredili velik korak proti novi zmagi. Čeprav so domačini naredili vse, da bi se priključili in še enkrat vrnili v igro jim tega ni uspelo. Uspeli se se vrniti ni tri gole zaostanka, za kaj več pa jim je zmanjkalo časa. Tekma se je končala z zmago Iga, 28:31.

MRK LJUBLJANA : RD ALPLES ŽELEZNIKI  40:24 (19:12)
Kovačevič 6, Nosan 5; Mirčevski 6, Štremfelj 5

V Ljubljani je gostovala trenutno zadnja ekipa liga, RD Alples Železniki. Prvih 25. minut smo bili priča izjemno izenačeni tekmi. Železničani so držali korak s favoriziranimi gostitelji. V zadnjih 5. minutah prvega dela igre pa so Ljubljančani stvari postavili na svoje mesto. Tako so do konca prvega polčasa stvari postavili na svoje mesto in na odmor odšli s sedmimi goli prednosti (19:12). Domačini v drugem polčasu stvari niso več prepustili naključju in prednost v 39. minut prvič povišali na deset zadetkov (24:14). Rokometaši iz prestolnice so v nadaljevanju srečanja prednost počasi višali. Zmagovalec je bil znan že dolgo pred koncem, vprašanje je bilo le še s kakšno razliko se bo končala. Na koncu so se Ljubljančani razveselili rutinirane in pričakovane zmage z rezultatom 40:24.

RK DOL TKI HRASTNIK : RD HERZ ŠMARTNO  33:30 (15:17)
Sivka 13, Cigler 6; Rozina 11, Ribarič 8

Prvo uvrščeni Dolani so pred domačimi navijači gostili ekipo Šmartna.  Gostje so po zmagi na zadnji tekmi, srečanje začeli samozavestno in povedli z 1:3. A domačini so se hitro vrnili v tekmo in stvari postavili na svoje mesto. V 16. minuti so namreč prišli do prednosti petih zadetkov (11:6). Sledila je minuta odmora domače zasedbe. Po njej pa so kot prerojeni zaigrali gostje in po delnem izidu rezultat izenačili na 11:11. Šmarčani so na krilih izenačenja zaključili prvi polčas in tako na odmor odšli s prednostjo dveh golov (15:17). Izenačen obračun z veliko menjavanja v vodstvu smo spremljali skozi celoten drugi polčas. Več sreče v samem zaključku pa so imeli domačini, ki so na koncu prišle do nove zmage (33:30).

PARI 8. KROGA

RD HERZ ŠMARTNO : RK SEVNICA
RK DOL TKI HRASTNIK : MRK LJUBLJANA
RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK ČRNOMELJ
RK JADRAN HRPELJE-KOZINA : RD BUTAN PLIN IZOLA
RK FRANKSTAHL RADOVLJICA : RK GROSUPLJE
RK VELIKA NEDELJA : ŠRD ŠKOFLJICA
ŠD MOKERC-KIG : RD MOŠKANJCI GORIŠNICA

FOTO: Tjaša Jankovič / MRK Ljubljana

Komentarji