Za Slovenkami je še zadnja, veliko boljša, pripravljalna tekma

Tretjeuvrščena reprezentanca zadnjega prvenstva stare celine je bila v mestecu ob Savinji boljša s 23:22.


Pred dvema dnevoma so Hrvatice na začetku drugega polčasa vodile za visokih devet zadetkov, na koncu pa slavile s tremi (27:24). Tokrat je bila zgodba povsem drugačna, saj sta bili ekipi dobršen del tekme tesno skupaj. Slovenke so v prvem polčasu nekajkrat povedle za zadetek. Nazadnje je bilo tako v 25. minuti, ko je Nina Zulič zadela za 9:8. Izbranke Dragana Adžića so nato prelahko zapravile nekaj žog, kar so hrvaške tekmice izkoristile in se na glavni odmor podale s tremi zadetki naskoka (12:9).

Na začetku nadaljevanja so Slovenke strnile svoje vrste v obrambi, na drugi strani pa z golom Tamare Mavsar ter dvema zaporednima Alje Varagić rezultat hitro postavile v izhodišče. Mavsarjeva je enako storila še natanko 18 minut pred koncem, ko je zadela za 18:18. V obeh primerih so po izenačenjih Hrvatice stopile korak pred Slovenke. Te so se v zadnji minuti dvakrat uspešno obranile, a na drugi strani igrišča pokazale premalo zbranosti za novo izenačenje.

Ana Gros, najboljša domača strelka s 6 zadetki: »Tokrat smo prikazale boljšo igro v vseh segmentih. V obrambi napredujemo iz tekme v tekmo. Premoremo agresivnost, ki je potrebna za dober rezultat. Medtem nam v napadu manjka še nekaj detajlov, kar je prineslo kakšno izgubljeno žogo preveč. Mislim, da smo storili korak naprej. Seveda smo si želeli zmage, ni pa ta rezultat nič katastrofalnega. Do prve tekme evropskega prvenstva nas čaka še pet dni priprav in verjamem, da bomo te detajle izpilili.«

Dragan Adžić, SELEKTOR: »Zelo sem zadovoljen s prikazanim na tej tekmi skozi vseh 60 minut. Ne gre pozabiti, da je Hrvaška tretjeuvrščena reprezentanca zadnjega evropskega prvenstva, katerega je Slovenija zaključila po prvem delu. V zadovoljstvo nam je, da smo lahko z njo trenirali in odigrali ti dve tekmi. Skozi to smo krepili naš značaj, ekipo in povezave znotraj nje. Korak, ki ga je naša reprezentanca uspela narediti od četrtkove tekme z istimi tekmicami, nas lahko hrabri pred tekmovanjem, ki se začenja v petek. Verjamem, da si lahko izborimo napredovanje iz skupine prvega dela in se v drugem delu znova srečamo z odlično hrvaško zasedbo.«

Pred reprezentanco je prosta nedelja. S pripravami bo nadaljevala v ponedeljek v Laškem, po torkovem popoldanskem treningu pa se bo preselila v Rimske Toplice, kjer bo bivala v času nastopov v prvem delu prvenstva stare celine.

 

PRIPRAVLJALNI TEKMI ŽENSKE REPREZENTANCE PRED EP 2022

 Sobota, 29. oktobra (Laško, dvorana Tri lilije):
SLOVENIJA : HRVAŠKA 22:23 (9:12)
Slovenija:
 Klemenčič 2, Novak, Gros 6, Omoregie 3, Đabjek, Stanko, A. Abina, Zelnik, Mavsar 3, Ljepoja 1, Zulič 2, Varagić 2, Lazović 1. Svetik, Gomilar Zickero 2, E. Abina, Zec, Pandžić. Vojnovič.

Že odigrano, četrtek, 27. septembra (Laško, dvorana Tri lilije):
SLOVENIJA : HRVAŠKA 24:27 (10:17)
Slovenija: 
Klemenčič 2, Novak, Gros 2, Omoregie 3, Žabjek, Stanko 3, A. Abina, Zelnik, Mavsar 4, Ljepoja 1, Zulič 5, Varagić 2, Lazović 2, Svetik, Gomilar Zickero, E. Abina, Zec, Pandžić.

Komentarji