Vranješ, Dolenec in Gajić se veselijo ponovnega srečanja z reprezentanti

Na novoletni dan se je slovenska moška članska reprezentanca zbrala v Laškem. Včeraj je reprezentanca po prejemu testov za Covid-19 pričela s treningi. Slovence najprej v januarju čakata kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2022, nato pa odhod na svetovno prvenstvo v Egipt. Svetovno prvenstvo se bo začelo 13. januarja. Slovenija igra v skupini H skupaj z Južno Korejo, Belorusijo in Rusijo.


Ljubomir Vranješ, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Veselim se ponovnega zbora in upam, da bomo tokrat igrali tudi tekme. Na uvodnih treningih se bomo osredotočili na obrambo. Z usklajenostjo v njej se vse začne. Od tu bomo izhajali v napad. Časa ni na pretek, a fantje so osredotočeni na delo. Upam, da bo šest, sedem treningov, kot jih imamo na voljo do prve tekme, dovolj. Sprva nas čakata pomembna obračuna proti Nizozemski, na katerih si bomo želeli igrati čim bolje, po drugi strani pa bomo dobili vpogled v to, kje se trenutno nahajamo s pripravljenostjo. Seveda hočemo zmagi. Obenem se bomo tudi s tema tekmama pripravljali na svetovno prvenstvo v Egiptu, na katerem menim, da imamo velike možnosti, da v skupini prvega dela osvojimo prvo mesto. To je prvi cilj, za naprej pa bomo videli, kako se bo odvijala naša pot. Moram poudariti, da naši fantje želijo napraviti veliko stvar. Za barve Slovenije se bomo borili z vsem, kar premoremo.”

Jure Dolenec, kapetan slovenske reprezentance
“Zelo smo motivirani, saj že skoraj leto dni nismo igrali tekem. Na Švedskem smo tekmovanje zaključili s pozitivnim duhom, a po drugi strani se zavedamo, da nam je malo manjkalo, da bi dosegli vse, kar smo si želeli. Leto dni kasneje imamo na voljo morda še celo boljšo ekipo, imamo tudi nekaj dodatnega časa, ki ga bomo preživeli s selektorjem. Vse v igri bomo poskusili dvigniti še na višjo raven. Potrebno bo jemati tekmo po tekmo. Najprej se bomo ozirali na kvalifikacijski tekmi, šele nato na svetovno prvenstvo. Vsako tekmo bomo želeli biti najboljši, zmagovati in tako lahko pridemo precej daleč.”

Dragan Gajić, slovenski reprezentant
“Novembrska akcija, ne glede na to, kako se je zaključila, mi je zelo pomagala. Prebil sem led vnovičnega snidenja z reprezentančnimi soigralci. Veselim se in sem vznemirjen, ne samo zaradi prvih tekem, pač pa celotnega meseca, ki ga bomo preživeli skupaj. Na tekmah proti Nizozemski se bodo v naši igri zagotovo še dogajale napake, do svetovnega prvenstva pa si želim, da se povežemo v celoto, v dobro ekipo, ki se bo znala vzpodbujati tudi v slabših trenutkih. V Egiptu bo potrebno misliti le na prvo tekmo, ki bo pred nami in tako iti do konca. Le s tako miselnostjo lahko naredimo dober rezultat.”

FOTO: Nebojša Tejić/ kolektiffimages

Komentarji