Prvi trening brez četverice reprezentantov

Na prvi novoletni dan se je v Laškem zbrala moška članska reprezentanca, ki jo čaka pestro januarsko dogajanje. V soboto dopoldne je nato opravila prvi trening, ki pa je minil v nekoliko oslabljeni zasedbi, manjkali so Tilen Kodrin, Gašper Marguč, Miha Zarabec in pomočnik selektorja Uroš Zorman.


Na petkovem zboru v hotelu Thermana Laško se je zbralo 18 rokometašev. S seznama vabljenih igralcev je manjkala trojica. Kodrin, levokrilni igralec Celja Pivovarne Laško, preboleva okužbo s koronavirusom, ki je bila odkrita na preventivnem testiranju, ki ga je Rokometna zveza Slovenije članom reprezentance v Sloveniji omogočila 27. decembra. Marguč, ki je tik pred novim letom z madžarskim Veszpremom nastopil na finalnem turnirju Lige prvakov, je zaradi privatnih zadržkov odpovedal udeležbo, medtem ko ima Zarabec, ki je na istem turnirju v dresu Kiela postal evropski klubski prvak, manjše težave s kolenom in se bo po dogovoru s selektorjem Ljubomirjem Vranješem treningom izbrane vrste pridružil v ponedeljek.

Na prvem treningu je manjkal še Kastelic. Testiranje na koronavirus ob zboru, po katerem so vsi člani reprezentance na rezultate ločeno čakali v svojih sobah, je v soboto zjutraj pri slovenskem vratarju vrnilo pozitiven rezultat. Ta je nato nemudoma zapustil »laški mehurček« in bo, tako kot Kodrin, v bližnji prihodnosti periodično opravljal nova testiranja. Ko bo test vrnil negativen izid, se bosta igralca lahko priključila pripravam. Enako velja za Zormana, pri katerem je okužbo pokazalo reprezentančno testiranje konec minulega leta.

Selektor Vranješ je na novinarski konferenci, ki je v posnetku na voljo spodaj, razkril, da trenutno ne razmišlja o vpoklicu dodatnih igralcev.

Pred reprezentanco je pestro leto 2021. Začela ga bo z »januarskim dvojčkom«, v sklopu katerega bo najprej odigrala kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2022. V sredo, 6. januarja se bo z Nizozemsko pomerila v Almereju, povratna tekma pa bo na sporedu štiri dni kasneje v Celju. Vsega dva dni za tem se bodo najboljši slovenski rokometaši podali v Egipt, kjer bo med 13. in 31. januarjem potekalo svetovno prvenstvo.

Na 27. sklepnem turnirju svetovne elite, ki ga bo tokrat prvič v zgodovini sestavljalo 32 reprezentanc, bo Slovenije tekmovanje začela v skupini H. V četrtek, 14. januarja, ob 18. uri po slovenskem času jo čaka obračun z Južno Korejo. Ob istem času in z vmesnima dnevoma premora se bo nato srečala še z Rusijo (16.1.) in Belorusijo (18.1.). V drugi del tekmovanja bodo napredovale najboljše tri reprezentance.

FOTO: Nebojša Tejić/kolektiffimages

Komentarji