Vranješ: “Imeli smo precej težav s poškodbami”

Slovenska moška rokometna reprezentanca je na nedeljski tekmi zadnjega kroga kvalifikacijskega turnirja v Berlinu za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu izgubila proti Švedski in tako ostala brez mesta na letošnjih olimpijskih igrah. Skandinavci so bili boljši s 25:32.


Izbranci slovenskega selektorja Ljubomirja Vranješa so bili neuspešni tudi pri drugi zaključni žogi za nastop na letošnjih igrah v deželi vzhajajočega sonca. Na sobotni tekmi proti Nemcem so visoko izgubili s 27:36, na nedeljski tekmi pa so morali priznati premoč tudi Švedom. Nosilci srebrne kolajne z januarskega svetovnega prvenstva v Egiptu so bili na odločilni tekmi prevelik zalogaj za slovenske rokometaše.

Na obračunu s Švedi – z njimi so se na letošnjem SP v Egiptu razšli z neodločenim izidom 28:28 in jih na lanskem evropskem prvenstvu v Göteborgu premagali z 21:19 – so bili Slovenci od samega začetka v podrejenem položaju, po drugem porazu na tukajšnjem turnirju pa ostali tudi brez svojega četrtega nastopa na olimpijskih igrah po Sydneyju 2000, Atenah 2004 in Rio de Janeiru 2016.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Med pripravami na konec tedna v Berlinu smo imeli precej težav s poškodbami. V obrambi smo morali zato narediti nekaj sprememb, v napadu pa bili zaradi nižjih igralcev veliko bolj predvidljivi. Vseeno mislim, da smo na tekmah velikokrat prihajali do ugodnih situacij za strele. Realizacija na turnirju ni bila dobra. Veliko je stvari, s katerimi po zadnjih tekmah nisem zadovoljen. Nemci in Švedi imajo realno boljšo ekipo, a do zadnjega sem verjel, da lahko uspemo tudi mi.”

 

Komentarji