Vranješ: “Islandija ima v svojih vrstah Arona Palmarassona, brez dvoma enega najboljših rokometašev na svetu”

Evropsko prvenstvo se počasi zaostruje. Polovica reprezentanc je že odšla domov, Slovenija pa se bo ob 16.00 uri pomerila z reprezentanco Islandije. 


V taboru naše reprezentance do današnjih nasprotnikov gojijo veliko spoštovanje. “Islandija ima v svojih vrstah Arona Palmarassona, brez dvoma enega najboljših rokometašev na svetu, ki si skupaj z drugimi soigralci zasluži izjemno veliko spoštovanja. Nanj se moramo temeljito pripraviti, a tudi na druge njihove igralce. Alexander Pettersson, Gudjon Sigurdsson in še nekateri premorejo ogromno izkušenj, v njihovih vrstah pa so tudi številni mladi igralci, kar so Madžari znali izkoristiti. Tudi mi bomo skušali poiskati njihove slabe točke,” je o današnjih tekmecih povedal selektor Ljubomir Vranješ.

Tudi Darko Cingesar podobno kot selektor opozarja predvsem na nevarnega Palmarsoona: “Naredili bomo vse, da osvojimo dve točki proti zahtevnemu tekmecu. Islandska igra sloni na Palmarssonu. Če ga bomo zaustavili, ponovili našo obrambno predstavo iz prvega dela ter izrabili našo hitrost, potem bomo blizu novemu paru točk.”

Da skupina s katero se Slovenija križa v drugem delu ne bo enostavna opozarja tudi Jure Dolenec. “Naša skupina drugega dela evropskega prvenstva je zelo varljiva, pred začetkom turnirja je ni nihče pričakoval v takšni obliki. A vse te reprezentance so izločile Dansko in Francijo, kar priča o njihovi kakovosti in dobri pripravljenosti. V drugem delu bo potrebno igrati še na višji ravni kot v prvem! S prvim neposrednimi tekmeci za olimpijske kvalifikacije se bomo pomerili že v petek in bilo bi zelo pomembno, da zmagamo. V tem primeru bi Islandcem ušli na štiri točke, pa še boljši bi bili v medsebojni tekmi. Če želiš doseči vrhunski izid na velikem tekmovanja, potem je najpomembnejša vsaka naslednja tekma. V našem primeru je to Islandija, šele nato bomo razmišljali o drugem tekmecu!”

Foto: Nebojsa Tejic / kolektiffimages

Komentarji