Vranješ krči seznam iz 28 na 20

Danes bosta Ljubomir Vranješ in Uroš Zorman predstavila seznam povabljenih igralcev na priprave za evropsko prvenstvo. Seznam bo vključeval 20 ali 21 imen. Kdo vse bo odpadel že na prvi stopnički oziroma nanjo sploh ne bo stopil?


Situacija glede Staša Skubeta je najverjetneje že povsem jasna. Skube je že sam dejal, da je 99,9 odstotkov možnosti, da ga ne bo, saj si je v januarju planiral druge svari. Ni vedel, da selektor ne bo več Veselin Vujović, pri katerem je bilo že v naprej jasno, da Staš ne bo med kandidati. O razlogih za odpoved pa Trebanjec, ki trenutno zastopa barve Vardarja, ne želi govoriti.

“Vranješ in Vujović prihajata iz povsem različnih rokometni šol z drugačnimi pristopi in metodami dela. Veliko drugače bo. Vranješ goji rokometno igro, ki bi morala biti pisana na kožo našim igralcem. Dobro jih pozna in ve, česa so sposobni. V teh kratkih pripravah jim bo znal prilagoditi sistem. Tudi značajsko je bližje reprezentantom, ki povečini igrajo v najboljših evropskih klubih in so vajeni sodobnih pristopov. Zanje ne bo velika sprememba, večja je bila prej, ko so iz klubov prihajali v povsem drug sistem,” je za Delo razložil Uroš Mohorič, direktor reprezentanc na Rokometni zvezi Slovenije.

“Danes zjutraj sva imela dolg pogovor, začutil sem veliko energije, pozitivnosti in optimizma. Najbolj pomembno je, da Vranješ verjame v ekipo,” pa je svojega “šefa” pokomentiral Uroš Zorman

FOTO: IFK KRISTIANSTAD

Komentarji