Trebnje, Celje in Slovenj Gradec ostajajo v igri za pokalni naslov

Verjetno najtežje pričakovane tekme včerajšnjih dvoboje so bile tekme med ekipi 1. lige. Dvoboji, ki smo jih v letošnji sezoni že in jih bomo še spremljali so nam pripeljali pričakovane potnike v 1/8 finala.


TREBANJCI SUVERENO PREKO ORMOŽA

Rokometaši Trima so že takoj na začetku dali vedeti, da Ormožanom ne bo lahko. Hitro so si priigrali ugodno prednost in tako že na odmor odšli z osmimi zadetki prednosti (18:10). V drugem delu so potek igre le še nadzorovali in na koncu zasluženo slavili z rezultatom 31:22.

RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ 31:22 (18:10)
Hamidović 7 (3), Redek 4; Krabonja (1) in Lukman po 6.

SLOVENJGRADČANI ŠE ENKRAT USPEŠNEJŠI OD IZOLE

Izolani so bili po porazu na ligaški tekmi tokrat pred domačimi gledalci odločeni, da se Slovenjgradčanom oddolžijo. Čeprav so gostje hitro povedli so se domačini še hitreje vrnili in rezultat izenačili in tudi povedli. Do konca prvega dela igre so imeli potek igre v svojih rokah in tako so tudi na odmor odšli s prednostjo enega gola (18:17). Tudi v drugem polčasu so Slovenjgradčani hitro prišli do prednosti vendar tokrat domačinom ni uspelo uloviti priključka in tako so se Korošci uvrstili v naslednji krog pokalnega tekmovanja z zmago 29:32.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK SLOVENJ GRADEC 2011 29:32 (18:17)
Brumen 5, Nikolić 4; Pajt 12 (3), Milenković, Cvetko in Grobelnik po 4.

CELJANI BREZ USMILJENJA PROTI RIBNICI

Celjanom gre v letošnji sezoni vse kot po maslu. Po prepričljivih zmagah v ligi so to dokazali tudi v pokalu, ko so brez večjih težav odpravili Ribnico. Za nevtralne ljubitelje rokometa je bil dvoboj zanimiv le v prvem polčasu v drugem pa so Celjani odšli svojo pot in zasluženo slavili. Več o tekmi si lahko preberete TUKAJ.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA 30:21 (15:13)
Novak 7 (3), Šarac 6; Pucelj 7 (4), Kovačič 5.

Že odigrano, torek, 17. decembra:
RK CERKLJE – RADOVLJICA : RK GORENJE VELENJE 32:46 (19:26)
Muršec 7, Stare 6; Mazej 9, A. Kavčič 8 (1).

RK KRONOS : RD KOPER 0:10 (Rokometaši Kopra so se zaradi izstopa Kronosa iz tega tekmovanja brez tekme uvrstili v 1/8 finala)

Foto: RD Butan plin Izola

Komentarji