Vranješ: “Občutki pred nedeljsko tekmo so zelo čudni”

Nocoj bodo ob 18.15 Slovencem nasproti stali Švedi. Srečanja z gostiteljico prvenstva nikoli niso enostavna, rokometaši Švedske pa so po visoki zmagi (34:21) nad Švico nabiti s samozavestjo. Tekma pa bo posebna tudi za selektorja slovenske reprezentance. Ljubomir Vranješ je namreč rojen prav v Göteborgu, Slovenijo pa bo vodil proti izbrani vrsti svoje domovine.


“Občutki pred nedeljsko tekmo so zelo čudni. Za Švedsko sem igral dvanajst let in z njo dosegel velike uspehe, zdaj pa bom na nasprotni strani igrišča. Ne glede na vse bomo igrali na zmago. Švedska ekipa igra zelo dobro v obrambi in ima dva izjemna vratarja, ob tem pa je izjemno nevarna iz bliskovitih (pol) nasprotnih napadov. V napadu bomo morali zaradi tega igrati zelo pametno, previdno in preudarno, v nasprotnem primeru nas bodo gostitelji takoj kaznovali,” je dejal Vranješ, ki pa bo takoj po uvodu v tekmo pozabil na čustva in se kot pravi profesionalec osredotočil na vodenje Slovenije.

Slovenci se bodo tako nocoj pred 12000 gledalci poskušali približati uvrstitvi v drugi krog evropskega prvenstva, ki bo potekal v Malmöju.

FOTO: Nebojsa Tejic / kolektiff

Komentarji