Ferlin: “Čaka nas težka naloga”

Da bo tekma proti Švedski pred 12000 domačimi navijači velik zalogaj je jasno kot beli dan. Švedi so trenutno celo na prvem mestu skupine F, saj so Švicarje ugnali s kar 13 goli razlike, torej so v tem statističnem podatku zaenkrat boljši od Slovenije.


Eden od junakov slovenskega obračuna s Poljaki je prav gotovo Klemen Ferlin. Slovenski vratar, ki je v začetku decembra podpisal sodelovanje z nemškim HC Erlangnom je opozoril na kakovost današnjega nasprotnika: “Na prvi tekmi je imela Švedska odlično vzdušje na tribunah, na parketu pa je igrala odlično obrambo. Hitro si je priigrala potrebno prednost in tako premagala Švicarje. Švedi so odlična ekipa, ki tudi sicer igra odlično v obrambi, svoje dodata tudi dva svetovno znana vratarja. Čaka nas težka naloga.”

Današnjega nasprotnika spoštuje tudi Tilen Kodrin, ki poudarja, da bo morala Slovenija nocoj briljirati v vseh elementih rokometne igre: “Na tej tekmi bom dal vse od sebe in jo skušal oddelati na najboljši možni način. Švedi so se na prvi tekmi proti Švicarjem pokazali v lepi luči, predvsem v obrambi in v nasprotnih napadih. Prvih pet ali šest uvodih golov so dosegli po bliskovitih akcijah. Na nedeljski tekmi bomo morali v napadu zelo paziti žogo in akcije zaključevati po izdelanih akcijah, pa tudi naša obramba bo morala biti na zelo visoki ravni.” Kodrin je proti Poljakom zabil dvakrat iz treh poskusov.

Slovenija se je odločila tudi za prvo menjavo v igralskem kadru, Gašperja Marguča bo na desnem krilu zamenjal Mario Šoštarič.

Foto: Nebojsa Tejic / kolektiff

Komentarji