Vranješ: “Od prve minute želim videti večjo voljo in željo po zmagi.”

Slovenski rokometni navdušenci odštevajo minute do trenutka, ko bo uvodno tekmo evropskega prvenstva odigrala tudi Slovenija. V švedskem Göteborgu bo ob 18.15, Sloveniji nasproti stala reprezentanca Poljske.


Poljaki sicer niso tako močni kot so bili pred leti, vendar nekateri njihovi rokometaši igrajo v spoštovanja vrednih klubih. Mučijo jih tudi poškodbe, vseeno pa se v njihovem moštvu najdejo imena kot so Kamil Syprzak (PSG) in Piotr Chrapkowski (Magdeburg).

Nevarnosti Poljakov se še kako zaveda tudi Igor Žabić: “Zaradi poškodb v reprezentanci Poljske manjka nekaj igralcev, a to ne zmanjšuje njihove kakovosti. Prvi tekmeci nekaj časa niso bili na velikem tekmovanju, zato se bodo na veliko sceno želeli vrniti v čim lepši luči. Zagotovo si bodo želeli zmage, a tudi mi imamo svoje računice,” je povedal 27-letni krožni napadalec, ki mu poljska reprezentanca vsekakor ni tuja. Kruh si namreč služi prav na Poljskem, pri klubu Orlen Wisla Plock iz Wisle.

Misli pred prvim in morda celo ključnim obračunom za napredovanje je strnil tudi novopečeni slovenski selektor Ljubomir Vranješ: “Evropsko prvenstvo želimo začeti dobro, s polno energije. Na tribunah pričakujem precej slovenskih navijačev. Z ekipo bomo skušali poskrbeti, da bo Poljakom na igrišču kar najtežje. Napram tekmecem pri naših fantih od prve minute želim videti večjo voljo in željo po zmagi.” Vranješ pot s slovensko reprezentanco začenja v svoji domovini, na Švedskem, z morebitno zmago proti Poljakom pa bi lahko hitro postal ljubljenec slovenskega občinstva in potrdil, da se je RZS pri izbiri selektorja dobro odločila.

Foto: RZS

Komentarji