Vranješ: “Potrebno je razmišljati za prihodnost slovenskega rokometa”

Včeraj je potekala seja predsedstva Rokometne zveze Slovenije. Na njej so člani prisluhnili selektorju moške članske reprezentance Ljubomiru Vranješu, ki je pripravil detajlno analizo zadnje reprezentančne akcije, obenem pa izrazil dve pomembni želji za boljši jutri slovenske članske reprezentance.


Ljubomir Vranješ, selektor slovenske moške članske reprezentance:
“Priprave na svetovno prvenstvo so bile letos nekoliko drugačne, saj poprej leto dni nismo odigrali nobene tekme. To je bilo opazno. Številni reprezentanti na reprezentančni zbor niso prišli optimalno pripravljeni. Od igralcev v tujini sta le Miha Zarabec in Rok Ovniček imela kontinuiteto nastopov, drugi pa ne zavoljo ostre konkurence v svojih klubih ali pa okužb z novim koronavirusom. Do kvalifikacijske tekme na Nizozemskem smo imeli na voljo šest treningov. Na obeh obračunih smo preizkušali, kaj v naši igri deluje in kaj ne,” je o poteku pred SP v Egiptu dejal Vranješ.

“Na svetovnem prvenstvu smo v prvem delu izgubili proti ruski ekipi. Na tej tekmi smo odigrali dobro obrambo, na žalost pa nismo imeli svojega dneva med vratnicama in v napadu. Ta poraz nam je nekoliko otežil delo v preostanku tekmovanja. Menim, da smo po tem obračunu igrali dober rokomet, zlasti v obrambi. Na drugi strani smo premalo tekli in nismo dosegali lahke zadetke iz nasprotnih napadov. Želim si, da to v prihodnje popravimo. Predsedstvo RZS je odobrilo dve moji želji – za uporabo posebnega programskega orodja ter po pogostejši prisotnosti v Sloveniji. Želim biti v direktnem kontaktu in vzpostaviti boljše sodelovanje s slovenskimi trenerji, selektorji mlajših reprezentanc, da skupaj vidimo, kaj je potrebno popraviti pri igralcih. Ne le danes, pač pa tudi za prihodnost slovenskega rokometa. Sedaj je potrebno začeti razmišljati, na katerih igralnih mestih bo reprezentanca Slovenije potrebovala igralca čez tri ali sedem let,” je zaključil Šved.

FOTO: Kolektiff

Komentarji