Vranješ računa na mlajše reprezentante

Slovenska rokometna reprezentanca se je včeraj v okrnjeni zasedbi zbrala v Zrečah, danes zvečer pa bo odpotovala na dolgo gostovanje v Turčijo. Časa za prave priprave tako ni bilo, selektor Ljubomir Vranješ pa je v zadnjem trenutku ostal še brez dveh pomembnih igralcev – Klemna Ferlina in Nejca Cehteta.


Selektor moške članske reprezentance Ljubomir Vranješ v zadnjih dneh ni imel mirnega spanca. V začetku tega tedna je zaradi poškodb ostal brez dveh pomembnih obrambnih členov, krožnih napadalcev Blaža Blagotinška in Mateja Gabra, udeležbo pa je moral, prav tako zaradi poškodbe, odpovedati tudi organizator igre Staš Skube. Tik pred nedeljskim zborom so v slovenski tabor prišle nove slabe novice, saj zaradi težav s poškodbami izbrani vrsti v tokratni akciji ne bosta mogla pomagati niti prvi vratar Klemen Ferlin in desni zunanji rokometaš Nejc Cehte.

“Te tri kvalifikacijske tekme prinašajo nekaj novega, saj bo na tokratni akciji sodelovalo precej novih igralcev. Večina jih je bila vsaj enkrat z menoj že na pripravah, a bo tokrat njihova odgovornost povsem drugačna. Izjemno zanimivo mi bo spremljati, kako se bodo posamezniki spopadli z nalogami, ki jim bodo zaupane. Nekaj idej v naši igri bo novih, a časa za velike spremembe ni. Verjamem, da to rokometašem ne bo povzročalo težav, saj jih kar nekaj še sedaj ali pa so v preteklosti skupaj igrali v istih klubih. Igra v obrambi bo v tej akciji ključnega pomena, saj za uigravanje napada enostavno nimamo časa. Želim si, da bomo igrali hitro, z obilo teka v nasprotne in polnasprotne napade, ter da novinci s svojo kreativnostjo tej ekipi dajo dodatno vrednost,” je ob začetku “priprav” v Zrečah dejal Ljubomir Vranješ.

Komentarji