Ovničkov Nantes porazil sloviti PSG, Kavtičnik do zmage nad Baznikovim Cessonom

Pretekli vikend so bile v Franciji in Španiji odigrane ligaške tekme, sodelovali pa so tudi naši legionarji. Roku Ovniček je s tribun spremljal zmago Nantesa nad PSG-jem, Jan Jurečič je z Dunkerquejem izgubil pri Chartresu, Domen Sikošek Pelko s Tremblayem pri Montpellierju, Vid Kavtičnik pa je z Nimesom ugnal Jožeta Baznika.


V soboto sta se v Montpellierju pomerila Tremblay in domači Montpellier, ki je zanesljivo slavil. Prvi del so gostje odigrali solidno in ob polčasu zaostajali z 15-12, v drugem pa je Montpellier pokazal kvaliteto in zanesljivo slavil z34-22. Domen Sikošek Pelko je ob porazu Tremblaya dosegel 3 zadetke.

Nimes Vida Kavtičnika je gostil Cesson Jožeta Baznika in v izenačenem dvoboju tekmo dobil z rezultatom 29-27. Vid Kavtičnik tokrat ni dosegel zadetka, Jože Baznik pa je zbral 9 obramb ob 24% uspešnosti, Nimes je sprožil 37 strelov.

Dunkerque Jana Jurečiča je ponovno tesno izgubil, v zadnjih krogih se jim to dogaja zelo pogosto in tudi tokrat ni bilo nič drugače, saj je Chartres slavil z 28-29.  Jan Jurečič je za Dunkerque dosegel 2 zadetka iz 4 poizkusov.

Rok Ovniček je v zadnji tekmi kroga v nedeljo prišel do izjemno velikega skalpa PSG-ja, ki je bil v neverjetni seriji zmag. Tekma je bila izjemno izenačena in napeta, uspešnejši pa je bil Nantes na krilih veterana Kirila Lazarova. Ovniček ni bil v kadru.

FOTO: HBC Nantes

 

Komentarji