Vranješ razkril seznam reprezentantov

Moško člansko izbrano vrsto v naslednjih mesecih čaka pestro dogajanje. V četrtek, 5. novembra bo v celjski dvorani Zlatorog ob 19.30 proti poljski začela kvalifikacije za Euro 2022, v okviru katerih bo tri dni kasneje gostovala še v Turčiji. S kvalifikacijskimi boji bo nadaljevala takoj po novem letu, ko sledita dve tekmi proti Nizozemcem – 6. januarja v gosteh, tri dni za tem pa na domačih tleh. To bosta tudi zadnja preizkusa Slovenije pred odhodom na svetovno prvenstvo, ki ga bo Egipt gostil med 13. in 31. januarjem.


Ekipa slovenskih asov se bo znova zbrala tik pred uradnim začetkom pomladi, ko jo med 12. in 14. marcem v Berlinu čaka nastop na kvalifikacijskem turnirju za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu.

Konec aprila se bo nato vrnila v kvalifikacije in si na povratnih tekmah s Poljaki (28. april 2021) in Turki (2. maj 2021) skušala zagotoviti 13. nastop na prvenstvu stare celine.

Selektor Ljubomir Vranješ je na današnji novinarski konferenci razkril imena reprezentantov, na katera bo lahko računal na kvalifikacijah za EP 2022 in januarski SP. V reprezentanco se vračata brata Skube, vrnil se bo tudi Dragan Gajič, ki je sicer že napovedal slovo od slovenskega državnega dresa.

Kapetan reprezentance Vid Kavtičnik ima probleme s kolenom, po besedah Vranješa pa bo slovenski selektor računal le na stoodstotno pripravljene igralce, tako da Kavtičnik na naslednji reprezentančni akciji ne bo prisoten.

Seznam reprezentance:

 

 

Komentarji