Vratarski tandem Quenstedt-Landin se razhaja

Vratarski tandem THW Kiela Niklas Landin in Dario Quenstedt se po konu letošnje sezone razhaja. THW Kiel zapušča Quenstedt, ki se mu ob koncu sezone 2021/2022 izteče pogodba, ki je 31-letni Nemec ne bo podaljšal.


“Po obsežnih in odprtih razpravah smo prišli do zaključka, da Dario potrebuje novo sredino za svoj nadaljnji razvoj. Zdaj je jasno, da nas zapušča in tako klub kot Dario se lahko posvetita visokim ciljem, ki smo si jih zadali v tej sezoni,” je za spletno klubsko stran dejal direktor THW Kiela Viktor Szilagyi.

“Pred tremi leti sem sprejel ponudbo THW Kiela. Pritegnili so me izzivi v novem okolju in videl sem priložnost, da igram Ligo prvakov ter osvajam naslove,” je ob pogledu v preteklost dejal Dario Quenstedt.

31-letnik, ki se je leta 2019 preselil v Kiel iz SC Magdeburg, dodaja: “V prihodnje si želim na tekmah proti vrhunskim moštvom prevzeti večjo odgovornost. V letošnji sezoni želimo poseči po čim večjem številu lovorik. Dokler bom v Kielu bom za klub dajal 120 odstotkov.”

Dario Quenstedt je otrok SC Magdeburga, ki je večino svoje kariere igral za SC Magdeburg. Leta 2019 se je preselil v THW Kiel in od takrat dvakrat postal nemški prvak, zmagovalec superpokala, decembra 2020 pa je z “zebrami” osvojil ligo prvakov EHF. V prvi nemški Bundesligi je Quenstedt do danes odigral 352 tekem, 104 od tega za THW Kiel.

Komentarji