Vrhnika z izjemno zmago!

V soboto so bile na delu tudi rokometašice zelene skupine 1. ženske rokometne lige. Izjemno predstavo so prikazale rokometašice Vrhnike, ki so povsem razbile nasprotnice iz Kranja. V prednosti na prvenstveni razpredelnici zelene skupine še naprej ostajata Koper in Olimpija. Vrhnika se je z visoko zmago nad Savo Kranjem utrdila na tretjem mestu.


Mariborčanke so na domači tekmi v četrtem krogu 1. ženske rokometne lige v zeleni skupini dobro upirale Koprčankam, ki pa so na koncu vendarle potrdile status neporažene ekipe in osvojile še svoj četrti par točk. V petem krogu mariborsko zasedbo čaka gostovanje v Kranju, koprska pa bo, na dvoboju vrha lestvice, v domači dvorani pričakala Olimpijo.

Olimpija na domačem terenu ni dovolila, da bi rokometašice Zvezde Logatca pripravile presenečenje, temveč je s 30:22 slavila še svojo četrto zmago na štirih tekmah v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. V petem krogu bo Olimpijin niz neporaženosti na preizkušnji v Kopru, v Logatcu bo gostovala Vrhnika.

Rokometašice Vrhnike so poskrbele za najvišjo zmago tega konca tedna v 1. ženski rokometni ligi. Zasedba Save Kranja tokrat ni bila kos napadalno razpoloženim Vrhničankam, ki so po vodstvu z osmimi zadetki ob polčasu v nadaljevanju še dvignile obrate in po koncu dvoboja slavile zmage s 42:22. Na strelski fronti je bila med gostiteljicami najbolj razpoložena Jerneja Cankar, ki je s 13 doseženimi zadetki že zbrala 30 golov v tej sezoni. Poraz Gorenjk je s šestimi zadetki oblažila Katra Štular.

Ekipa Vrhnika bo dobro formo s četrtega kroga poskušala prenesti še na tekmo prihajajočega kroga v Logatcu, Sava Kranja pa se bo svojim navijačem poskušala oddolžiti na domačem obračunu z Mariborčankami.

1. ŽENSKA ROKOMETNA LIGA, ZELENA SKUPINA, 4.KROG:

sobota 16. oktobra:
ŽRK BRANIK MARIBOR : Ž.U.R.D KOPER 20:25 (13:12)

RK OLIMPIJA : RD ZVEZDA LOGATEC 30:22 (16:10)

ŠDRŠ VRHNIKA : RK SAVA KRANJ 42:22 (19:11)

LESTVICA 1. ŽENSKE ROKOMETNE LIGE – ZELENA SKUPINA
  Ekipa Tekme Zmage Remiji Porazi Točke
1 Ž.U.R.D. KOPER 4 4 0 0 8
2 RK OLIMPIJA 4 4 0 0 8
3 ŠDŠR VRHNIKA 4 2 0 2 4
4 RK MARIBOR BRANIK 4 1 0 3 2
5 RK SAVA KRANJ 4 0 1 3 1
6 RK ZVEZDA LOGATEC 4 0 1 3 1

 

FOTO: ŠDRŠ Vrhnika

Komentarji