Vrnila se je Liga prvakov

S štirimi tekmami se je vrnila EHF Liga prvakov. Tekma tedna je bila v Flensburgu, kjer so gostovale Kielce.


Svojo osmo zmago v letošnji sezoni LP so slavile Kielce, bilo je 33:25. Predvsem po zaslugi dobrih začetkov prvega in drugega polčasa. V prvem so takoj povedli s 3:0, drugega pa so otvorili z delnim rezultatom 4:1. Tekma je bila prava vojna med obema vratarjema. Flensburgov Benjamin Burić je ustavil 11 strelov ob 32 odstotni učinkovitosti, vratar Kielc Andreas Wolff pa si je za svojih 16 obramb ob 40 odstotoni učinkovitosti prislužil naziv igralca tekme.

Slabo srečanje sta imela evvropska prvaka Jim Gottfridsson in Hampus Wanne. MVP prvenstva je dosegel le dva zadetka, Wanne pa iz treh poskusov ni uspel zadeti. Kielce z zmago še naprej ostajajo na prvem mestu skupine B, Flensburg pa ostaja na petem s 4 zmagami.

Bolj napet obračun so spremljali gledalci v Brestu, kjer je pri Meškovu gostoval Aalborg. Po izenačenem začetku, po 15. minutah igre je bilo 8:8, je Aalborg strnil vrste v obrambi in v le 5 minutah so povedli s 14:9. Tudi v nadaljevanju je Meškov še nekajkrat zapretil, držal stik s tekmecem vse do rezultata 23:25, nato pa so Danci z delnim izidom 5:0 razblinili vse dvome o zmagovalcu.

Najboljši strelec srečanja je bil Staš Skube z osmimi zadetki za Brest. Jaka Malus je dodal 2.

Presenečenju pa smo bili priča v Franciji pri Montpellierju, kjer je gostoval Vardar z novim trenerjem. Francoska vrsta je vodila le enkrat na začetku tekme, nato pa je vajeti tekme v roke vzel Vardar in zasluženo slavil s 25:28. Poraz bi bil lahko še višji, saj je Vardar vodil že z 20:13.

Vratar Vardarja Martin Tomovski je zbral 13 obramb.

Točke pa sta si razdelila Veszprem in Porto. To je bil Portov 11. remi na 61 tekmah v Ligi prvakov in so tako moštvo z največ remiji glede na odigrane tekme, kar 11 odstotkov. S točko se je Porto povzpel na 6. mesto in tako prehitel Motor iz Zaporožja. Veszprem je z remijem pokvaril svoj izkupiček na domačih tekmah, tako da sta s tem izkupičkom ostala le  Aalborg in Kielce.

Foto: EHF

Komentarji