Vrnitev Ane Gros, ponos Tjaše Stanko in veselje Dragana Adžića

Po tekmi s Francijo, ki je bila nedvomno velik favorrit dvoboja, sta glede nadaljnih slovenskih predstav optimistična tako selektor Adžić kot rokometašica Tjaša Stanko. Prav tako veseli vrnitev Ane Gros, ki je s 5 zadetki že takoj ob vrnitvi pokazala svojo rokometno moč.


“Za nami je odlična tekma, na kateri so bile boljše olimpijske prvakinje za štiri zadetke. Počasi naša ekipa zmanjšuje zaostanek za Francozinjami, potem ko so se zadnje tri medsebojne tekme končale z visoko razliko. Zagotovo bi na tem dvoboju določene segmente lahko odigrali bolje. Veseli nas lahko povratek Ane Gros in energija, ki jo na in ob igrišču kažejo vsa naša dekleta. Smo na pravi poti!” je misli strnil selektor Adžić in dodal: “Po prvem delu tekmovanja sem izjemno zadovoljen z našim učinkom, rezultati in nasploh kako smo se spoprijeli z vsemi izzivi, ki so nas spremljali od začetka priprav. Glede na stanje, v katerem smo se znašli (številne poškodbe in odsotnosti igralk, op. a.), so za sedaj dosežki fenomenalni in lahko si le želimo, da vzdržimo ta ritem tudi v drugem delu svetovnega prvenstva, kjer bomo skušali potrditi zastavljeni cilj.”

“Zelo sem ponosna na ekipo, s soigralkami si nimamo kaj očitati. Res je, da nismo osvojile novih točk, a pokazale smo, da lahko pariramo tudi tako renomirani reprezentanci kot je Francija. Glede na vse izzive, ki so nas spremljali od začetka te akcije smo pokazale, da smo prava ekipa, ki zna igrati rokomet in lahko premaga tudi vse težave,” je po tekmi dejala Stanko.

Na igrišče pa se je vrnila tudi slovenska “velerokometašica” Ana Gros, ki je po tekmi povedala: “Borile smo se od prve do zadnje minute in na igrišče prikazale največ, kar smo lahko. Na začetku obračuna smo morda na prelahek način izgubile nekaj preveč žog, kar so tekmice pretvorile v manjšo razliko. Skozi tekmo smo se poskušale vrniti, a nismo imele dovolj pravih rešitev. Ponosna sem na ekipo, nimamo si kaj očitati.”

Komentarji