Vujović odgovarja kritikom: “Lahko bi bil dovolj pameten, da…”

Danes smo na našem portalu že pisali o morebitnem prevzemu selektorskega mesta hrvaške reprezentance s strani Veselina Vujovića. Veliko proti temu je imel za povedati nekdanji hrvaški reprezentant Goran Šprem, a mu je črnogorski strateg kmalu odgovoril.


Vujović velja za enega izmed glavnih kandidatov za prevzem hrvaške rokometne reprezentance, po tem ko se bo mesto na hrvaški klopi sprostilo prihodnje leto. Dolgoletno vlogo bo namreč zapustil Lino Červar, ob uvrstitvi na olimpijski turnir v Tokiu, pa bo to njegovo zadnje veliko tekmovanje.

Ero Veselina Vujovića na mestu slovenskega rokometnega selektorja se bomo mnogi Slovenci spominjali kot zelo uspešno. Še kako je živ spomin izpred dobrih treh let, ko je Slovenija na tekmi za bron na SP uspela ugnati večne rivale s Hrvaške. Vujović se je tako ekspresno odzval na kritike Gorana Šprema in podal izjavo za hrvaški portal Index.

“Ne vem, kaj je razlog, da človek poda takšno izjavo. Gorana Šprema poznam kot sijajnega igralca, ki je s hrvaško reprezentanco spisal zgodovinske uspehe. Poznam ga kot simpatičnega komentatorja, ki je znal zanimivo spremljati dogajanje na rokometni sceni. Srečala sva se enkrat, mogoče dvakrat; šlo ni za nič več kot pozdrav. Ne poznam ga in zato si niti približno ne bi upal soditi, kakšen človek je. Ne razumem, kako lahko potem nekdo tako ocenjuje nekoga, ki ga ne pozna. Jaz o njem nimam povedati nič slabega,” je svoje stališče predstavil Vujović in zaključil v svojem slogu: “Ni mi bilo vseeno, ko sem to prebral, ampak mislim, da bi bil Šprem lahko bolj pameten in se zavedal, da s pljuvanjem po drugih nikakor ne postaneš večji.”

Komentarji