Vujović: “Pogrnili smo po celotni črti”

Slovenska izbrana vrsta je včeraj odigrala predzadnjo tekmo v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Varovanci Veselina Vujovića so gostovali v Valmieri (Latvija), kjer so lovili svojo 5 zmago. Po zelo slabi igri Slovenije in vrhunski predstavi Latvijca Krištopansa, ki je zadel kar 13-krat so domačini slavili z minimalno prednostjo. Latvija se je tako prvič v zgodovini uvrstila na evropsko prvenstvo.


Za izbrance selektorja Veselina Vujovića včerajpnji poraz ni bil usoden, so pa zapravili idealno priložnost, da si izborijo boljše izhodišče na žrebu skupin za EP, ki bo 28. junija na Dunaju. Slovenija bo zadnjo tekmo igrala v nedeljo, 16. junija, ko se bo v Kopru pomerila z Estonijo.

Po tekmi je bil vidno nezadovoljen selektor reprezentance Veselin Vujovič: “Tekmo smo začeli in končali slabo. Nismo si zaslužili neodločenega izida, Latvijci so na tekmi pokazali več želje, mi pa smo pogrnili po celotni črti. V prelomnih trenutkih dvoboja smo v napadu zapravili tri čiste strele, Krištopans pa nam je navkljub temeljiti pripravi zabijal gole s 15 metrov. To ni konec sveta, mi smo se uvrstili na evropsko prvenstvo, a naša pot do morebitnega nastopa na olimpijskih igrah bo zdaj veliko bolj zapletena.”

Slovence v nedelji čaka zadnja tekma kvalifikacij za EP, ki bo odigrana v dvorani Bonifika v Kopru.

FOTO: Facebook

Komentarji