Vujović potrdil odhod igralca, ki je bil proglašen kot največji prestop v zadnjih letih

Prestopna saga med RK Vardar 1961, Dinamo Bucuresti in španskim desnim zunanjim Eduardom Gurbindom se zdi končana. V intervjuju za makedonsko rokometno spletno stran 24rakomet.mk je izkušeni glavni trener RK Vardar 1961 Veselin Vujovic potrdil, da bo španski reprezentant Eduardo Gurbindo zapusti Makedonce, ne da bi za klub odigral eno tekmo v ligi prvakov EHF.


Letos poleti se je 33-letni desni zunanji iz HBC Nantes, Eduardo Gurbindo, pridružil RK Vardar 1961 s triletno pogodbo do poletja 2024. Prestop je klub imenoval za največji prestop v nekaj letih. A brez ene same tekme EHF lige prvakov, vse kaže, da Gurbindo zapusti makedonsko prestolnico in se pridruži romunskemu prvaku Dinamo Bucuresti. “To je bilo za nas presenečenje. Lepo smo ga sprejeli, vendar se je odločil za odhod. Zagotovo ga bomo pogrešali bolj v obrambi kot v napadu. Želimo mu veliko sreče in na koncu bomo videli, kdo je izgubil in kdo zmagal za tem,” za 24Rakomet.mk navaja izkušeni glavni trener makedonskih prvakov.

Po nepotrjenih informacijah romunskega spletnega mesta Digi Sport je Eduardo Gurbindo z Dinamom Bucuresti podpisal 2-letno pogodbo. Dinamo je ob tem  plačal 50.000 evrov prestopnine, kljub temu, da je RK Vardar 1961 na začetku zahteval 100.000 evrov. RK Vardar 1961 je zdaj na desnem zunanjem položaju ostal z izkušenima Yoelom Cunijem Moralesom in Kevinom Nyokasom ter mladim Tomislavom Jagurinovskim in Davidom Savrevskim

FOTO: Denis Dukovski / RK Vardar191
Komentarji