Wisla podaljšala pogodbo z glavnim trenerjem

Španski selektor Xavier Sabate je podaljšal pogodbo s poljskim podprvakom Orlenom Wislo Plock do poletja 2024. Xavier Sabate je delo glavnega trenerja pri Orlen Wisla Plock prevzel julija 2018. Pred tem je dve leti uspešno vodil madžarski Telekom Veszprem. Zdaj se je španski trener odločil podaljšati pogodbo z Orlen Wisla Plock do poletja 2024.


“Zelo sem zadovoljen, da smo se lahko dogovorili s Xavierjem Sabatejem o novi pogodbi. Zadevo je zagotovo olajšalo dejstvo, da se trener z nami počuti kot doma. Menim, da je podaljšanje njegove pogodbe edina prava smer . Želimo nadaljevati tisto, kar smo začeli graditi. Dobro sodelovanje je osnova uspeha. Želimo zgraditi močno ekipo, prilagojeno evropskim tekmovanjem. Xavier nam daje gotovost trdne priprave. Rokomet je celo življenje. In potrebujemo ljudi s strastjo,” je v sporočilu za javnost komentiral športni direktor Orlen Wisla Plock Adam Wisniewski. 

“Obe strani sta zadovoljni s sodelovanjem, zato je bila odločitev preprosta. V treh sezonah smo dvignili raven športnih zmogljivosti in dosegli zgodovinsko napredovanje v finale EHF evropske lige. Vsako sezono se borimo proti močnejšim tekmecem v Evropi in smo jim vse bližje. Naši igralci so iz sezone v sezono boljši. Popolnoma sem predan delu z našimi igralci, “pravi XavierSabate. Sabate je bil med letoma 2016 in 2017 selektor Madžarske. Orlen Wisla Plock bo v tej sezoni tekmovala v EHF evropski ligi.

FOTO: SPR Wisla Plock

Komentarji