Vujović: ”Proti Estoniji mora biti pristop popolnoma drugačen”

Slovenska moška članska reprezentanaca je v 1. kolu kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu 2020 zabeležila prvo zmago – s 27:21 je premagala Latvijo. Kljub dobri igri v drugem polčasu pa selektor reprezentance Veselin Vujović ni zadovoljen s predstavo in meni, da je v slovenski igri še veliko rezerve.


“Uvodni led v kvalifikacijah smo prebili, res pa je, da latvijski led ni bil tako debel. Najbolj pomembno je, da smo osvojili načrtovani točki, z našo predstavo pa nisem zadovoljen. V uvodu smo se precej mučili, v drugi polovici prvega polčasa je naša igra stekla. V drugem polčasu sem pričakoval, da bomo zadržali visok ritem, a smo naredili precej napak ter zgrešili številne strele iz izdelanih položajev. V naši igri so še velike rezerve, to je v tem trenutku še najbolj pomembno,” je po tekmi dejal Vujović.

Obrnil pa se je tudi že proti Estoncem, s katerimi igrajo v nedeljo: “Od Estoncev smo boljši, a treba bo imeti pravi pristop. Tekme ne bomo zmagali še predno se bo začela, tekma se zmaga na igrišču. Nam se prepogosto dogaja, da podcenjujemo nasprotnika in to me skrbi, saj se nam je to zgodilo tudi na tekmi z Latvijo. Proti Estoniji mora biti pristop popolnoma drugačen.”

 

FOTO: Matia Ščukovt / RD Koper

Komentarji