Vujović v Kopru le dobil vratarja – prihaja bosanski vratar Haseljić

“Rak rana” drugega dela sezone v koprskem klubu oziroma trenerja Veselina Vujoviča je bil položaj vratarja.


Po tem, ko so se pred spomladanskim delom sezone razšli z vratarjem Blažem Vončino in ko je svojo kariero (zaradi zdravstvenih težav) zaključil Jure Vran, je na tem mestu ostal zgolj Martin Kocjančič. V klubu so začasno rešitev poiskali v sosednjem Trstu in pripeljali italijanskega vratarja Thomasa Postogno.

Čeprav sta se oba vratarja trudila na vso moč in dala vse od sebe (in prikazala dobre igre), so na marsikateri tekmi manjkale “tiste pomembne” obrambe, ki bi koprskemu prvoligašu prinesle kakšno točko več. No, v naslednji sezoni bo to priložnost imel bosanski vratar Mirza Haseljić, s katerim so predsednik Aljoša Bertok in sodelavci podpisali pogodbo in prihaja kot nova okrepitev. 26-letni in 194 centimetrov visoki vratar prihaja iz vrst RK Vogošća Poljine Hills, ki so v letošnji sezoni bosanske prve lige osvojili drugo mesto. 

O prestopu v Koper je za spletno stran kluba povedal: “Za prestop sem se odločil, ker je to klub, ki je v kratkem času dosegel ogromno. Uspehi Kopra odmevajo po celotni bivši SFRJ. Okostje ekipe je sestavljeno iz mladih fantov, ki imajo lepo rokometno prihodnost pred sabo in verjamem, da bomo lahko skupaj dosegli še več. Tukaj je tudi trener, ki je vrhunski in lahko tako meni kot ostalim igralcem preda še veliko znanja. Poleg tega mi je všeč tudi mesto samo – vsaj to kar sem si ga uspel ogledati je čudovito. Mislim, da lahko sam doprinesem veliko k ekipi in bomo tako vsi skupaj naredili še dodaten korak naprej k novim uspehom.”

Bosanski vratar je poleg igranja za Vogošćo igral še za RK Jajce in RK Borac Banja Luka.

Foto: RD Koper

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja