Ekipa Škofljica-Slovan pri starejši dečkih A prvak Slovenije

Na zaključnem turnirju v kategoriji starejši dečki A, ki je potekal v športni dvorani Sevnica, je slavila združena ekipa Škofljica-Slovan, ki je tako osvojila naslov državnih prvakov.


V zaključnem turnirju, ki je bil razdeljen na petkove in nedeljske tekme, so v petek veliko presenečenje pripravili rokometaši SVIŠ-a iz Ivančne Gorice, ko so v drugem polfinalnem srečanju prvega dne turnirja presenetili domačine (in prve favorite turnirja) – igralce Sevnice. Slednji so vodili (osem minut pred koncem prvega polčasa) z visokimi šestimi zadetki prednosti (17:11). A so jih varovanci trenerja Aleksandra Polaka ujeli in bili v drugem polčasu boljši nasprotnik ter zmagali z 26:27.

V prvem polfinalu so rokometaši Slovan-Škofljica premagali rokometaše Slovenj Gradca. V nedeljo so tako številni gledalci videli boj za naslov državnega prvaka med ekipo SVIŠa in združeno ekipo Škofljica-Slovan. Slednji so bili v finalu boljši, vodili skozi celotno srečanje in na koncu zmagali z 24:21.

V boju za tretje mesto so (po kar dveh podaljških) proti ekipi Slovenj Gradca zmagali rokometaši Sevnice z 42:41.

Po koncu turnirja je svoje misli strnil trener Slovenj Gradca – Alen Mihalj – ki je znan po izredno dobremu delu z mladimi rokometaši: “Tekma za 3. mesto je bila po vseh predhodnih napovedih strokovnjakov tekma, ki bi se morala igrati v finalu. Po dveh podaljških in vrhunskih predstavah vseh udeleženih tako domače ekipe Sevnice kot naših fantov je na koncu po 70-ih minutah več sreče imela domača ekipa in zmagala z golom razlike. Čestitke vsem udeležencem F4 za prikazane igre in odnos na igrišču. Čestitke prvakom iz Škofljice. Za naprej pa si želim, da bi fantje nadaljevali svoj razvoj v tej smeri ter do konca razvili ves svoj potencial, ki ga premorejo.”

Zaključni turnir pokala Slovenije, STAREJŠI DEČKI A:

Petek, 25. maja 2018, Polfinale
RD Slovan-Škofljica – RK Slovenj Gradec 2011 30:27 (16:15)
RK Sevnica – RK SVIŠ Ivančna Gorica 26:27 (14:11)

Nedelja, 27. maj 2018
Tekma za tretje mesto

RK Sevnica – RK Slovenj Gradec 2011 42:41 (18:17)
Finale
RD Slovan-Škofljica – RK SVIŠ Ivančna Gorica 24:21 (13:11)

Končni vrstni red
1. RD Slovan-Škofljica
2. RK SVIŠ Ivančna Gorica
3. RK Sevnica
4. RK Slovenj Gradec 2011

Foto: Urška Vidmar / RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja