Celjani z Makucem podaljšali do leta 2022

Novi biser slovenskega rokometa – Domen Makuc – je z Rokometnim klubom Celje Pivovarna Laško podaljšal pogodbo do leta 2022.


Domen, sicer sin nekdanjega rokometaša Simona Makuca (osem nastopov in igranje za Gold Club Kozina v Ligi prvakov) je v pravkar končani sezoni pokazal razkošen talent, ki prav tako ni ostal neopažen v tujini med številnimi klubi, kot tudi zastopniki. A ne glede na ves interes, ki vlada okoli njega, je sedaj s celjskim klubom podaljšal sodelovanje še za dve dodatni sezoni. Makuc, ki je bil v zadnjih tednih (zaradi pomanjkanja srednjih zunanjih v času priprav) v mislih Veselina Vujoviča za vabilo na širši izbor slovenske rokometne reprezentance za kvalifikacijski tekmi proti Madžarski (vendar je bil na rehabilitaciji zaradi artroskopije kolena), je v Celje prišel še kot starejši deček, a takoj začel z igranjem za starejše ekipe. Za člansko je prvič nastopil v sezoni 2015/16 in sicer na pokalni tekmi proti svoji nekdanji ekipi Jadran Hrpelje-Kozina.

Domen Makuc, za katerega Branko Tamše pravi, da hitro vpija nasvete in je inteligenten, marljiv ter ima odlične motorične sposobnosti, je nekaj nastopov za prvo ekipo Celja zabeležil tudi v pretekli sezoni, ko se je veselil naslova državnih prvakov, od te sezone pa je stalni član prvega moštva in je do danes na 41 nastopih dosegel 59 zadetkov. Celjani so z njim pogodbo podaljšali še za dve dodatni sezoni, kar pomeni, da nova pogodba velja vse do leta 2022.

Jernej Smisl, predsednik celjskega kluba: “Veseli smo podaljšanja sodelovanja z Domnom. To je najboljša odločitev zanj, saj smo že v številnih primerih dokazali, da je Celje najboljše možno okolje za razvoj, ki ga Domen, pri še ne dopolnjenih osemnajstih letih, potrebuje. Tako z njim, kot z ostalimi mladimi igralci, gradimo medsebojno zaupanje, ki ga bodo pri nas vedno našli vsi uspeha željni igralci. Podpis podaljšanja pa je seveda tudi potrditev, da Domen za našo ekipo veliko pomeni in da ji lahko veliko da. To v prihodnje pričakujemo od njega, prepričan pa sem, da lahko vsi skupaj spremljamo začetek ene velike kariere vrhunskega igralca, na katerega smo in še bomo, v Celju zelo ponosni.”

 

Domen Makuc, igralec: “Zelo sem vesel, da bom še naprej član RK Celje Pivovarna Laško. Pred leti, ko sem se odločil za prihod, je bil to velik in pravilen korak, saj je Celje idealno okolje za razvoj mladih igralcev, kar dokazujejo številni, ki so bili tu, sedaj pa nastopajo v najboljših evropskih klubih. Pred mano je še veliko dela, vendar se tega veselim, saj imam možnost sodelovanja z odličnimi soigralci, trenerjem, ki mi pomagajo na vsakem koraku. Verjamem, da bom izpolnil pričakovanja tega okolja ter da se bomo skupaj veselili še številnih uspehov. Naš cilj je, da domače uspehe nadgradimo še z mednarodnimi in prepričan sem, da nam bo to uspelo. Hvala za zaupanje, ki mi je izkazano, v prvi vrsti pa bi se rad za vso podporo, ki mi jo nudijo, zahvalil staršema in bratu, brez katerih ne bi bil kjer sem.”

P.S.: V prihodnjih dneh vas na našem portalu čaka tudi zanimiv intervju z Makucem.

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja