RIKO Ribnica predstavila pet novih okrepitev

Letošnji slovenski državni podprvak – RD RIKO Ribnica – je predstavila kar pet novih okrepitev za sezono 2018/19.


Ribničani, ki so v tej sezoni (sezona 2017/18) dosegli zgodovinski uspeh in v državnem prvenstvu zaostali samo za državnimi prvaki –   rokometaši RK Celje Pivovarna Laško, bodo tako v novo sezono vstopili s spremenjeno zasedbo. Trener Siniša Markota bo v svoji zasedbi pozdravil naslednje novince: Aljaž Lešek (krožni napadalec – prihaja iz ŠD Škofljice), Jan Pucelj (levo krilo – prihaja iz ŠD Škofljice), Miha Tomšič (srednji zunanji – prihaja iz Celovca), Tilen Strmljan (levi/srednji zunanji – prihaja iz Šmartna) in Žan Žagar (desno krilo – prihaja iz Mokerc Ig-a).

Medtem ko smo o Strmljanu že pisali (preveri tukaj), pa so ostali igralci bližnjim rokometnim poznavalcem prav tako poznani. Aljaž Lešek je otrok Škofljice in je bil v pretekli sezoni eden izmed nosilcev ekipe, ki je v 1.B ligi dosegla visoko tretje mesto in je bila do zadnjega kroga v igri za prvo ligo. Jan Pucelj, ki je otrok ribniškega kluba in je bil v letošnji sezoni posojen v ekipo Škofljice (in se tako vrača nazaj v Ribnico), je bil eden od stebrov obrambe ter tudi prvi strelec kluba v tej sezoni.  Miha Tomšič je največje uspehe v slovenskem rokometu dosegel z ekipo SVIŠ-a, s katerimi je v sezoni 2013/14 igral v finalu pokala Slovenije, zadnjo sezono pa je zastopal barve avstrijskega Celovca. Žan Žagar, levičar, pa je eden od mladih upov slovenskega rokometa, med drugim je bil med pomembnejši igralci Mokerca iz Iga pri izločitvi Ribnice v osmini finala pokala Slovenije.

V smeri odhodov pa sta pri Ribnici (vsaj uradno) že potrjena Nik Heningman (odhaja v madžarski Pick Szeged) in Blaž Fink (odhaja k novincu v prvi ligi –  RK SVIŠ Ivančna Gorica)

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja