WHITE STARS DOBOVA: “Igrajte zdaj belo plavi, cela Dobova je z vami”

Dobova se svojo rokometno tradicijo ponaša že več kot pol stoletja, skozi katero je tudi dobila naziv „Slovenska rokometna vas“. Vsa ta leta pa so dobovski rokometaši vedno imeli tudi glasno podporo s tribun.


Po izpadu iz 1. B lige v sezoni 2001/2002 je v prihodnji sezoni v klubu prišlo do finančnih težav in preureditve. Zamenjalo se je vodstvo ter z njimi tudi ime kluba, ki je v sezoni 2002/2003 svojo pot nadaljevalo kot Moško rokometno društvo Dobova in ne več Rokometni klub Dobova. Ekipa je bila pomlajena, sestavljali so jo večinoma mladi domači igralci, ki so nazaj na tribune privabili gledalce. Nekoč nekoliko starejšo in številčnejšo publiko so sedaj sestavljali tudi mlajši obrazi.

Skupina sicer ni bila tako številčna kot nekdaj, a je še vedno srčno podpirala svoje fante. Tako je leta 2003 nastala navijaška skupna White Stars, ki jo je zbral in organiziral Primož Cetin, slednja pa še danes deluje samostojno z lastnim vodstvom. Navijači se pred domačo tekmo vedno zberejo in skupaj pridejo v dvorano, svojo ekipo pa spremljajo tudi na gostujočih obračunih v čedalje večjem številu, kjer igralcem dajo občutek, kot da igrajo v domači dvorani. Vedno prisoten pa je njihov transparent, ki pravi: “Igrajte zdaj belo plavi, cela Dobova je z vami“, za katerim že 15 let ponosno stojijo „dubofski“ navijači.

Nekdanji igralec in danes tudi član navijaške skupine Alojz Supančič nam je povedal: »Po ustanovitvi in nekajletnem navijanju je ob odhodu večine domačih igralcev iz kluba tudi navijanje malce potihnilo, ostalo je le nekaj mlajših navijačev. Z uspehi kluba v zadnjih letih smo se nekdanji igralci in ostali pristaši pridružili tej skupinici na pomembnejših tekmah, nato pa smo se na poroki našega dolgoletnega kapetana in igralca Izidorja Hotkota, (kjer je bila zbrana celotna članska ekipa in večina navijačev/nekdanjih igralcev) dogovorili za redno navijanje. Pred vsako domačo tekmo se zberemo na asfaltnem igrišču v Dobovi (po domače “semiše”), na katerem je večina preživela celotne počitnice v otroških letih. V celotnem novejšem obdobju smo večino zmag proslavili v baru Felga, ki je tako nekako postala del naše navijaške skupine in tudi sedaj podpira navijače. Med Dubofčani je bilo vedno čutiti nek poseben ponos in povezanost, ki pa čedalje bolj izginja, zato se z navijanjem skušamo ponovno povezati in obuditi naš “dubofski duh”.«

 

Pripravila: Larisa Vogrinc
FOTO: MRD Dobova

Komentarji