Wiederer: “Veselim se novembra 2022”

Na včerajšnji predstavitvi ženskega evropskega prvenstva, ki ga bo novembra gostila tudi Slovenija, je bilo v zraku čutiti veliko zadovoljstvo.


Zbrane je v Stožicah najprej pozdravil predsednik RZS ter častni predsednik organizacijskega odbora Euro 2022 Franjo Bobinac. Ob nagovoru je povedal: “Naše letošnje prvenstvo, kjer bo seveda v ospredju rezultat najboljših, bosta nosila še dva stebra: prvi je trajnost, drugi pa opolnomočenje žensk nasploh, še posebej pa športu. Izredno smo veseli, da smo pridobili fantastično in ugledno ekipo spoštovanih, znanih, kreativnih dam, ki vsak dan dokazujejo svojo ustvarjalnost in znanje, ter puščajo sled, s katero ustvarjajo boljši svet. Zahvala gre tudi Evropski rokometni zvezi (EHF) za zaupanje tega prvenstva trem državam. Zahvalo si zasluži še država Slovenija za podporo in pomoč, vsekakor pa tudi obe mestni občini za veliko podporo pri logistiki in pripravi dvoran Stožice in Zlatorog. Organizacijski odbor dela hitro in učinkovito, prvenstvo bo zagotovo uspešno s tega vidika. In da ne pozabim: zahvala gre tudi uglednim slovenskim podjetjem, ki ste z nami, ki nas podpirate in razumete. Hvaležen pa sem tudi predstavnikom medijev kot mostu med dvorano, športniki in navijači, tudi vi ste pomembni ambasadorji rokometa.”

Častni gost je bil tudi predsednik EHF-a Michael WiedererLjubljana je vedno izjemna gostiteljica športa. Imeti oziroma prepričati k sodelovanju toliko pomembnih žensk, ki bodo ambasadorke prvenstva, je odlična ideja in bo prvenstvu v Sloveniji, Severni Makedoniji ter Črni gori prinesla veliko dodano vrednost. Slovenija je leta 2004 gostila odlično EP za moške, Severna Makedonija je leta 2008 gostila odlično EP za ženske, Črna gora ima izjemno tradicijo ženskega rokometa, skratka, gostiteljice so gostoljubne in organizacijsko odlične države, zaradi katerih se že veselim novembra 2022,” je dejal.

Foto: Nejc Tomšič/Videa

Komentarji